DaretoSeeMe en dsmmeisjes logo

Zo plaats je een blog op dsmmeisjes

Wat leuk dat je mee wilt schrijven op dsmmeisjes! Op deze pagina leggen we je uit hoe je een blog kunt insturen en waar je zoal rekening mee moet houden. Ook houden we je hier up to date over hoelang je ongeveer moet wachten voor je blog geplaatst wordt.

Inloggen

Op dsmmeisjes.nl kun je inloggen met je e-mailadres en het wachtwoord dat je via de mail toegestuurd hebt gekregen. Het inlogschermpje vind je onderaan in de rechterbalk op de homepage of door te surfen naar dsmmeisjes.nl/wp-admin/

Na inloggen kun je je schermnaam (naam die bij je blogs verschijnt) en wachtwoord wijzigen door in de zwarte balk op ‘dsmmeisjes’ te klikken en naar beneden te scrollen in je profiel. Ook is het belangrijk dat je hier je biografie invult die onderaan elke blog verschijnt en je profielfoto wijzigt (via ‘Uitgebreid profiel’). De biografie is bedoeld om je kort voor te stellen aan de lezers.

Blog insturen

Als je bent ingelogd kun je berichten toevoegen (via nieuw – bericht in de zwarte balk bovenaan). Je kunt je blog tussentijds opslaan door te klikken op ‘Concept’, je vindt deze dan later terug onder ‘Berichten’.
Als je tevreden bent over je blog, stuur je deze naar ons door te klikken op ‘Publiceer’ en vervolgens op ‘Indienen ter beoordeling’. Let goed op dat je dus twee keer op een knopje moet klikken voor de blog ook echt bij ons terecht komt!

Over de opmaak: Je hoeft niks te doen met tekst- of achtergrondkleuren of de grootte van de letters en je hoeft ook niet zelf een afbeelding toe te voegen. Let erop dat als je enter gebruikt, er een witregel verschijnt. Wil je dat niet, dan kun je gebruik maken van shift+enter.

Wat je wel zelf kunt doen, is de categorie aanvinken waarover je aan het schrijven bent. Je vindt dit als je een blog aan het schrijven bent in de rechterbalk onder de tab ‘Document’ en dan bij ‘Categorieën’. Als je hier niet uitkomt ook geen probleem, wij kijken hier sowieso nog naar.

Redigeren

Nadat je je blog hebt ingestuurd, komt deze bij ons terecht. Wij zullen je blog nakijken en vervolgens op de website plaatsen.
Hoewel het natuurlijk altijd fijn is als je zelf op spelling en grammatica let, zullen wij de ingestuurde blogs hier ook altijd nog op controleren. Daarnaast zorgen we ervoor dat je blog goed gevonden kan worden in zoekmachines (SEO-optimalisatie), maar we zullen altijd proberen om niets of zo min mogelijk aan te passen aan je blog.

Richtlijnen

Verder hebben we nog richtlijnen. De uitgebreide versie vind je hier. Lees deze goed door.

De richtlijnen zijn samen te vatten in deze vier hoofdregels:

1. Denk aan de privacy van andere mensen;
2. Schrijf over jezelf en wijs niet naar een ander, ongeacht de ernst van zijn/ haar daden;
3. Schrijf in je blogs nooit over DSM-trekken / -stoornissen waar je zelf geen ervaring mee hebt;
4. Breng iets van licht/ hoop terug in je blog.

Het kan zijn dat de eindredactie blogs om een van bovenstaande redenen aanpast of helemaal niet plaatst. Ook als er andere redenen zijn waarom we het bericht niet passend vinden kan dit gebeuren. Als je blog helemaal niet geplaatst kan worden, krijg je hierover altijd een mail met uitleg en de mogelijkheid je blog zelf aan te passen/ opnieuw te schrijven.

Plaatsing

Aangezien we maar één blog per dag plaatsen (iedere dag om 17.00 uur) duurt het de ene keer wat langer dan de andere keer voor je blog online komt, afhankelijk van hoeveel mensen er een blog hebben ingestuurd. Als je blog is ingepland, kun je dit zien door bovenin de zwarte balk op ‘dsmmeisjes’ te klikken en daarna op ‘berichten’. Achter de titel van je blog staat dan ‘gepland’ en bij de datum staat de dag waarop je blog online komt.
Mocht je blog heel specifiek bij een bepaalde datum of actualiteit horen, mail dan even.

Houd er rekening mee dat de gehele redactie van dsmmeisjes bestaat uit vrijwilligers die zelf ook te maken hebben met psychische klachten. Hierdoor kan het redigeren van je blog of een antwoord op een mailtje iets langer op zich laten wachten.

Huidige wachttijd plaatsing: ongeveer 12 dagen

Steun ons met je bestelling bij bol.com

Het online hebben en houden van een website is helaas niet gratis. Wil je ons steunen om dsmmeisjes te kunnen blijven onderhouden en bestel je wel eens iets bij bol.com of een andere online webshop? Kijk hier hoe je ervoor kan zorgen dat de desbetreffende webshop een deel van de kosten van je bestelling aan dsmmeisjes doneert: dsmmeisjes.nl/steun-ons-met-je-bestelling/

We houden contact

Heb je een vraag / idee / opmerking? Schroom niet om ons te mailen via dsmmeisjes@gmail.com

Veel schrijfplezier!