Zo gaat het toch altijd?

Zo gaat het toch altijd?

Terwijl de tranen van de intense innerlijke pijn nog over mijn wangen stromen, veeg ik ze snel weg. Ik zet een film aan en begroet mijn huisgenoten met een vrolijk ‘goedemiddag’. Hopelijk blijven ze ALSJEBLIEFT niet te lang in de woonkamer want ik kan niet meer stoppen met huilen. Nog even, nog even doen alsof ik normaal ben.

Het besef. De puzzelstukjes vallen op hun plek. Waar ik eerst dacht van mijn 5e tot 10e misbruikt te zijn en daarna mezelf als hoer te hebben laten behandelen, kwam opeens het besef dat dat óók misbruik was. En dat dat pas anderhalf jaar geleden gestopt is. Mijn wereld die niet meer de mijne voelt. Alles voelt fake. Ik voel me schuldig. Schuldig omdat ik mezelf heb getraumatiseerd.

Ik denk dat de meeste van mijn stoornissen rond die periode zijn ontstaan. Ik werd extreem angstig, ging van alles controleren, kreeg een eetstoornis en omdat ik niet kon puberen deed ik dat maar op school. Ik was daar een rotkind. Ik schold leraren uit en heb sommigen zelfs weggepest.Ik werd soms geschorst en bijna elke dag wel de les uitgezet. Ik schaam me tegenover hen als ik daaraan terugdenk.

Tranen blijven komen. Ik krijg het woord loverboy niet mijn strot uit. Dat is toch voor naïeve meisjes?! Ik was dat allesbehalve. Ik word heen en weer geslingerd door gevoelens die ik niet ken. Een muur die eerst een stevig fundament had, is nu afgebrokkeld. Ik val. En niemand vangt. Ik deed het immers toch zelf?

Lees ook:

  • Heb je na het lezen van deze blog behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met MIND Korrelatie of met de Luisterlijn. Ik schrijf mijn mentale defecten toe aan jou. Mijn diagnoses, kliniekavonturen en alle medicatie die ik…

    meisje aan zee

1 reactie

  1. Het kleine meisje in jou had dit ongetwijfeld nooit gewild. Copinggedrag doet rare dingen met mensen. En zo te lezen had je meer dan genoeg pijn die op de een of andere manier weggestopt moest worden. Heel veel sterkte bij het vinden van jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.