Ogen

Zie het, want ik kan het niet zeggen

Ik krijg het niet over m’n lippen om te vertellen wat ik eigenlijk al heel lang wil zeggen. Het lukt me niet om dat kleine zinnetje uit te spreken tegenover degenen die mij zouden kunnen helpen of op dat moment iets voor mij zouden kunnen betekenen.

Hoe vaak moet ik nog huilend voor je staan? Hoeveel signalen moet ik nog afgeven, moet ik nog laten zien? Wanneer ga jij beseffen dat ik niet meer kan? Dat ik op ben? Mijn lichaam, mijn geest het is leeg. Maar ook zo vol anderzijds. Alleen kan ik het je niet kwalijk nemen, want zo duidelijk ben ik ook niet. Ik zou willen dat jij de vraag aan mij stelde: ‘Gaat het eigenlijk nog wel? Denk je weleens aan het einde?’ Maar hoe kan je van een ander verlangen dat deze woorden uitgesproken worden?

Mag ik niet opgeven?

Telkens sta ik ik weer bij je voor de deur voor kleine onbenullige dingen. Tranen die naar beneden vallen. Ik durf je niet aan te kijken. Ik wil alleen maar dat je ziet dat het me niet meer lukt. Dat ik op wil geven en heel graag en heel snel. Zelfs als ik denk aan de gevolgen doet het me niks meer. Ik ben het niet waard en ik kan wel blijven, want anderen pijn geven is niet nodig, maar waarom moet ik dan zelf wel die pijn voelen? Mag ik het niet gewoon opgeven? Ik weet, er is genoeg om voor te leven, maar deze pijn trek ik soms echt niet meer.

Maar ik wil niet dood. Ik wil deze pijn alleen niet meer voelen. Ik wil je kunnen vertellen dat mijn lichaam en geest op en leeg zijn. Ik heb alleen niet de juiste woorden en ook wil ik je niet opzadelen met mij en mijn ‘verlangen naar de dood’ Ik zadel je al teveel op met andere problemen, maar eigenlijk in de hoop dat je ziet hoe leeg ik ben. Zie het. Want ik kan het niet zeggen.

Lees ook:

 • wood nature dark forest

  “Ik moest sterven of volwassen worden,” zegt de jonge vrouw die het leven eerder gegrepen heeft dan ik ooit kon. Hier zit ik dan met mijn angsten en pijnen en depressies, met mijn woedeuitbarstingen en manipulatie en borderlinetrekken, met mijn…

lees meer

7 reacties

 1. Heel mooi verwoord! En onthoud vooral: je wilt niet dood; je wilt de pijn niet meer. Ik vond het zo’n opluchting toen iemand me dat uitlegde!
  Stiekem hoop ik dat je iemand vindt die ziet wat je niet kunt zeggen.
  Lees een van mijn persoonlijke blogs: De snooze-knop

  1. Dank je wel voor je reactie <3

   En zo is het inderdaad, ik wil niet dood, maar ik wil deze pijn niet meer voelen. De angst en de onmacht, het verdriet en de boosheid.
   Het doet me goed om te lezen dat jij zo iemand wel hebt gevonden, want zulke mensen zijn zo kostbaar en bijzonder.

  1. Dank je wel voor je reactie <3

   Ik vond het oprecht moeilijk om het op te schrijven en de delen met de ‘buitenwereld’ maar het lucht op om het te doen. Om het eens een keer ergens anders ‘te vertellen’ dan het altijd alleen maar in mijn hoofd te horen.

 2. Hoi Donderwolkje,

  Wat een mooie blog heb je geschreven, maar wat ongelooflijk naar dat je je zo op voelt, en dat je het niet over je lippen krijgt, ook al wil je zo graag dat iemand het ziet. Herkenbare strijd ergens.

  Het zou heel fijn zijn als iemand je non-verbale signalen oppikt, maar wat is het moeilijk als dat niet gebeurt. Ik hoop dat je de moed vindt om het tóch bespreekbaar te maken. Misschien niet hardop, maar op een andere manier.

  Heel veel sterkte.

  Liefs,

  mij

  1. Dank je wel voor je reactie <3

   Ik hoop ook dat iemand de signalen ooit op zal pakken, maar ik hoop vooral dat ik het ooit over mijn lippen krijg en ik het dus kan delen met dierbare personen om mij heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.