Zelfacceptatie in het openbaar

Naast bloggen op dsmmeisjes ben ik openbaar gaan bloggen onder mijn eigen naam. Ook over onze financiële problemen als gevolg van ons vastlopen. Ik deel links ernaar op social media en heb allemaal mensen uitgenodigd om vriendjes mee te worden.

Blijkbaar was ik er klaar voor. Het laatste jaar is vooral gegaan over het accepteren van mezelf zoals ik ben. En nu moet het naar buiten. Niet zo gedetailleerd als hier, maar een beetje ‘dagelijks’. Met veel remmende gedachten erbij genoteerd en af en toe ook helpende gedachten.

Het bewust daarmee bezig zijn helpt me bij het signaleren van mijn remmingen, het zijn er nogal wat. Als ik vijf minuten bezig ben een zin te formuleren, weet ik dat het tijd is uit te pluizen wat de demonen in mijn hoofd aan het rondfluisteren zijn. Dat varieert van ‘sukkel, schrijffouten’ tot ‘net alsof er iemand op jouw gezeur zit te wachten’ en ‘stel je niet zo aan!’ En er zijn nog veel meer onvriendelijke critici.

Op de een of andere manier verliezen de critici door ze te noteren vaak hun kracht en kan ik gewoon verder met mijn verhaal. De reacties zijn zo lief! Natuurlijk breekt mijn hoofd ze met veel enthousiasme af. ‘Dapper’ wordt ‘dom’, maar zo’n commentaar verliest zijn geloofwaardigheid als er zoveel mensen reageren zoals ze doen. Zoals ik al zei, blijkbaar was ik er klaar voor, want de paniek die ik vaak voel na zulke openbaringen van kwetsbaarheid blijft meestal uit.

‘Nou gaat iedereen denken dat je beter bent en moet je weer volledig meedraaien in de maatschappij’ Dat moet ik helemaal niet, ik heb een stoornis. Ik blijf kwetsbaar, maar ik laat mijn leven er gewoon niet meer door bepalen. Ik mag blij zijn met mijn successen, dat betekend niet gelijk dat ik perfect moet zijn.

Ook zin gekregen om te schrijven? Stuur een blog in naar dsmmeisjes!