Bankje in park met herfstbladeren

Ik heb je willen zien

Je zegt dingen tegen me die ik niet zou mogen pikken. Waar ik knallende ruzie over zou mogen maken. Waardoor ik de vriendschap zou mogen verbreken. Toch vergeef ik je alles. Je ogen stralen zoveel kwetsbaarheid uit, je mond zegt plots zulke lieve dingen.

Ik vergeef je.

De week erna zit ik op de kamer, met mijn oren gespitst, bang dat jij me toe zal roepen dat ik weer iets fout heb gedaan. Iets kleins en onbenulligs, dat in jouw ogen zo groot is geworden. Groot omdat je alles wat ik doe voelt als iets wat irritant is.

Ik ben bang voor je geworden.

Ik ben veranderd in iemand die jou je ruimte ontneemt, je territorium inpikt en dat terwijl ik slechts twee vierkante meter besla. Ik ben kleiner dan klein, bijna opvouwbaar zelfs. Ik ga op in mijn omgeving als dat moet, of ben juist de clown als je een avondje wilt lachen.

Ik doe alles om jou tevreden te stellen.

De bodem waaruit jouw onvrede groeit, heb je nog niet gevonden. Maar ik loop erin te wroeten en vind allemaal grootste dingen, die gaan over verlatingsangst en liefde verwarren met aardse zaken. Ik zie dat je tekortkomt en ik zou zo graag de leegte opvullen, maar jij zal altijd meer blijven vragen dan ik kan geven.

Ik zou je zo graag gelukkig willen maken.

Ik houd oprecht van je en ik gun je het allerbeste. Maar je neemt langzaamaan macht over mij, die jou niet toebehoort. We zijn gelijkwaardig en ik doe niet voor jou onder. Dat zie ik in, maar zie jij het ook?

Ik wil dat je me ziet zoals ik echt ben.

Ik heb het gevoel dat je mij kleineert. Maar ooit ben jij ook gekleineerd. En dat maakt me zo verdrietig. Ik heb er zo graag voor je willen zijn. Ik heb zoveel in je gezien. Ik heb zoveel van je geleerd.

Toch ga ik je verlaten.

Vaarwel lieve vriend. Ik heb je willen zien. Maar het is nu tijd om mezelf te redden. En dat spijt me zo.

Lees ook:

 • Jonge vrouw op een rots bij een stormachtige zee haren in de wind donkere wolken hoofd neergeslagen alleen

  Verlating en teleurstelling. Een terugkomend patroon in mijn leven, daardoor is ook mijn bindings- en verlatingsangst ontstaan. Ik ben bang om iedereen kwijt te raken, vriendinnen lijken geen echte vriendinnen en een echte vriendin kan…

 • flower blossom bloom blue 70353

  Want ik wil vergeten. Ik wil vergeten dat ik niets waard was, sociaal gehandicapt, en scheldwoorden die ik niet wil herhalen. Ik wil de herhaling in mijn hoofd vergeten. Ik wil de walging die ik…

 • Aandachttekort

  Het heeft even geduurd om weer 'in the mood' van het schrijven te komen. Toch is die stemming er nu opeens en daar ga ik eens even gebruik van maken.  Stemmingswisselingen zijn zwaar, vermoeiend en…

2 reacties

 1. Soms is het pijnlijk om alles van zo veel kanten te kunnen zien en zorgt dat ervoor dat afstand nemen extra veel pijn doet. Voor jezelf kiezen en jezelf redden is moedig. Mooi verwoord!

  Liefs,

  mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.