Ik wil weer normaal zijn

Ik wil weer normaal zijn. Ik wil weer gedoseerd zijn. Ik wil weer rustig kunnen reageren.

Ik wil er geen grote bak ellende uitgooien als ik eigenlijk mijn grens wil aangeven. Ik wil duidelijker hebben waar mijn grens ligt en wat een heftige reactie is op een situatie die er al lang niet meer is. Ik wil controle. Ik wil lineair kunnen reageren, niet primair en zeer onredelijk. Ik wil niet meer ineens ontploffen als iemand iets leuks vertelt. Ik wil kunnen luisteren zonder dat er minstens vijf oude monsters “DAAR ZIJN WE WEER, WE ONTPLOFFEN!” roepen. Ik wil niet meer te pas en te onpas, vooral als ik het niet aan zie komen, een enorme adrenalinekick krijgen. Dat ik denk dat er zes hele grote monsters me NU gaan aanvallen. En dat ik dan in een tram mijn adem sta te controleren. Hardop. Hallo medepassagiers, dit is dus mijn goede vriendin. Ze heet Adrenaline Vooral Als Je Het Niet Wil En Als Het Niet Nodig Is. Ik weet dat er geen monsters meer zijn. Ik weet dat ik een enorm lieve beste vriendin heb, die rekening houdt met de monsters. Maar ik wil zo graag dat ze er geen rekening meer mee hoeft te houden. Maar het overvalt me. En dat weet ik, ook tijdens de overval. Ik probeer dan alle zeilen bij te zetten. Mijn stuur te corrigeren. Ik probeer mezelf gerust te stellen.  Ik probeer. Ik probeer. Ik probeer. Ik probeer de tweede groep monsters, die zeggen dat ik een sociaal misbaksel ben en een wrak, te bevechten met een zwaard. Ik zal weer winnen. Al duurt het een paar uur. Ik win weer. Mijn zwaard kent jullie scherpe tanden. Jullie gemene versjes. Jullie oude pijn. Jullie niet kloppende heftigheid. Jullie bakken adrenaline. I’ve been here before. Ik zal jullie verslaan. Elke keer weer.

Ik wil zo graag normaal zijn.

P.S. Ook heel veel liefs voor de lieverd die me uit het niets belde om te vertellen dat kapotte hoofden inderdaad enorm kut zijn, en dat totale controle niet bestaat, terwijl ik huilend en lachend op een winkelplein stond.

Ook zin gekregen om te schrijven? Stuur een blog in naar dsmmeisjes!