pexels photo 568027

Ik wil weer normaal zijn

Ik wil weer normaal zijn. Ik wil weer gedoseerd zijn. Ik wil weer rustig kunnen reageren.

Ik wil er geen grote bak ellende uitgooien als ik eigenlijk mijn grens wil aangeven. Ik wil duidelijker hebben waar mijn grens ligt en wat een heftige reactie is op een situatie die er al lang niet meer is. Ik wil controle. Ik wil lineair kunnen reageren, niet primair en zeer onredelijk. Ik wil niet meer ineens ontploffen als iemand iets leuks vertelt. Ik wil kunnen luisteren zonder dat er minstens vijf oude monsters “DAAR ZIJN WE WEER, WE ONTPLOFFEN!” roepen. Ik wil niet meer te pas en te onpas, vooral als ik het niet aan zie komen, een enorme adrenalinekick krijgen. Dat ik denk dat er zes hele grote monsters me NU gaan aanvallen. En dat ik dan in een tram mijn adem sta te controleren. Hardop. Hallo medepassagiers, dit is dus mijn goede vriendin. Ze heet Adrenaline Vooral Als Je Het Niet Wil En Als Het Niet Nodig Is. Ik weet dat er geen monsters meer zijn. Ik weet dat ik een enorm lieve beste vriendin heb, die rekening houdt met de monsters. Maar ik wil zo graag dat ze er geen rekening meer mee hoeft te houden. Maar het overvalt me. En dat weet ik, ook tijdens de overval. Ik probeer dan alle zeilen bij te zetten. Mijn stuur te corrigeren. Ik probeer mezelf gerust te stellen.  Ik probeer. Ik probeer. Ik probeer. Ik probeer de tweede groep monsters, die zeggen dat ik een sociaal misbaksel ben en een wrak, te bevechten met een zwaard. Ik zal weer winnen. Al duurt het een paar uur. Ik win weer. Mijn zwaard kent jullie scherpe tanden. Jullie gemene versjes. Jullie oude pijn. Jullie niet kloppende heftigheid. Jullie bakken adrenaline. I’ve been here before. Ik zal jullie verslaan. Elke keer weer.

Ik wil zo graag normaal zijn.

P.S. Ook heel veel liefs voor de lieverd die me uit het niets belde om te vertellen dat kapotte hoofden inderdaad enorm kut zijn, en dat totale controle niet bestaat, terwijl ik huilend en lachend op een winkelplein stond.

Lees ook:

  • Mijn schouders zijn omhoog getrokken, in m'n voorhoofd zit een frons, mijn vuist is gebald, mijn blik is naar beneden gericht. Ik loop door de supermarkt, maar voel me alsof ik rondsluip in een levensgevaarlijk oorlogsgebied. “Ik moet dood, ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.