De weg naar huis

Buiten regent het. Eigenlijk regent het de hele dag al. Het weer ziet er troosteloos uit. ‘Goedemiddag, deze alsjeblieft’. Alweer iemand die een paraplu bij me koopt. Ik grap ‘Oh is het weer zo ver in ‘t land’. Van binnen vloek ik. ‘Wat een rotweer. Ik moet daar straks zeker weer doorheen. Gadverdamme.’

Zodra het tijd is, vlieg ik naar mijn kluisje. Ik trek vliegensvlug m’n jas aan, gooi m’n tas op m’n rug en zeg zo vriendelijk mogelijk gedag tegen mijn collega’s. Daar gaan we dan… De weg naar huis.

Net zo snel als ik weg ging wil ik mijn fiets pakken. Shit, er staan 5 andere fietsen om heen gebouwd. Voorzichtig probeer ik een van de fietsen te verplaatsen. Het lukt niet. De fiets staat klem. Uit frustratie geef ik een harde ruk aan mijn eigen fiets. De fiets naast mij valt om. Daarna vallen ook alle andere fietsen. Het lijkt wel Domino Day. Ik baal als een stekker, maar denk tegelijkertijd: ‘Dan hadden die mensen hun fiets maar netjes in het rek moeten zetten.’ Boos en gefrustreerd laat ik de fietsen liggen en race ik de stalling uit.

Nu als een speer naar huis fietsen. Natuurlijk rijden er allemaal slome mensen voor me. Hebben die mensen nog nooit gefietst of zo? Daar steekt weer iemand plotseling over. Weer op de rem. Een aantal langzame fietsers haal ik in. Ik ben nog steeds boos. Het liefst trap ik die mensen die in slakkentempo vooruit gaan van hun fiets af. Gelukkig besluit ik om niet mijn been uit te steken, maar er om heen te sturen. Bijna ben ik thuis. Bam. Een automobilist die probeert in te parkeren. Hallo ik moet er langs… Hebben ze dat niet door? Ik rijd de stoep op om de auto te ontwijken. Daar, eindelijk zie ik de fietsenstalling van mijn flat.

Wat een rampzalige rit naar huis. Als ik binnen ben besef ik dat deze hele rit maar 5 minuten duurde. Maar 5 minuten. Dieren hebben vaak een gekke 5 minuten.. Ik heb denk ik een boze 5 minuten..
Maar nu is het weer voorbij. En ben ik alweer 55 minuten blij.

Lees ook:

  • Een dagje borderline

    Mijn schouders zijn omhoog getrokken, in m'n voorhoofd zit een frons, mijn vuist is gebald, mijn blik is naar beneden gericht. Ik loop door de supermarkt, maar voel me alsof ik rondsluip in een levensgevaarlijk oorlogsgebied. “Ik moet dood, ik…

Meer informatie over borderline

E-book over borderline:

borderline mini header

In deze dsmmini komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij borderline persoonlijkheidsstoornis?
Je leest het in de ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s.
Voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning of nieuwe inzichten.

Dit e-book is een PDF, je kunt hem lezen op je computer of telefoon zonder e-reader!

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer