Wat helpt jou in de moeilijke maand december?

Wat helpt jou in de moeilijke maand december?

Als de woorden niet meer komen en de letters vast lijken te lopen, dan weet ik dat het de verkeerde kant opgaat. De moeilijkste weken van het jaar komen er weer aan en de sombere gevoelens zijn eveneens weer present. Het enige wat anders is dit jaar, is mijn voorbereiding.

In tegenstelling tot alle voorgaande jaren, heb ik nu een plan voor kerst en ook al bijna voor oud en nieuw. Ik heb m’n hulptroepen grotendeels geregeld en de vangnetten ben ik aan het spannen. Koste wat kost zal ik dit jaar aan mezelf en iedereen om me heen bewijzen dat ik ook kan blijven staan. Ook in deze weken.

Ik weet eigenlijk nog niet goed hoe ik het ga doen. Ik vind het eng. Ik ben doodsbang. Het voelt alsof ik continu een brandend huis inren en dat de enige weg is om weer veilig thuis te komen. Maar ik moet zo oppassen dat ik mezelf niet brand, dat ik niet verstikt raak door de rook. Voldoende voorzorgsmaatregelen, een goede outfit, een natte sjaal voor m’n mond en neus. Ik zou wel een zuurstoffles mee willen nemen, maar helaas, daar breng ik mezelf, ironisch misschien, juist meer mee in de problemen.

Hoe zorg jij goed voor jezelf in lastige tijden? Wat helpt jou?

3 reacties

  1. Weten dat het voorbij gaat, dat ik niet mee hoef te doen aan opgelegde sociale dingen, dat zelfs de natuur even koud en dor is, naar buiten blijven gaan al is het nog zo koud of nat, Anne gebruikt altijd een daglichtlamp, dat werkt ook top, cynische stukjes schrijven, weten dat heel veel mensen dit voelen (want dat is écht zo), kerstmuziek luisteren die wél leuk is, hele simpele fijne dingen doen, veel warme drankjes drinken en warm voedsel eten, niet teveel focussen op hoe het hoort, want voor mij veel mensen is dat sowieso één grote facade. Sterkte! xxx
    Lees een van mijn persoonlijke blogs: Eventjes zwart, vooruit dan maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik toon graag een persoonlijke blog onder mijn reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy Voorkeuren