Wat fijn om complex te zijn

Vorige week heb ik aan het begin van mijn vakantie een paar ‘paniekaanvallen’ gehad. Nou ja, niet zozeer paniek, maar alle negativiteit van de afgelopen jaren kwam gewoon in één keer binnen, alle wonden werden in één klap open gehaald. Ik heb twee avonden alleen maar gehuild, verder kon ik niks meer. Ik maakte een afspraak bij de huisarts voor medicatie die de boel wat zou afvlakken…

Nou heb ik een naar verleden; ik had veel problemen binnen en met mijn familie, ik had concentratieproblemen en was heel druk (vermoedelijk ADD), als klein kind had ik epilepsie… Mijn enige lichtpuntje vond ik in mijn liefde voor dieren. Alle dieren, maar vooral paarden.

Ik ben een paardenmeisje in hart en nieren, daarom was de klap heel intens toen ik mijn eerste eigen paard na een ongeluk in moest laten slapen; zij was mijn alles. Ik kreeg de schuld van het ongeluk en daarom kreeg ik geen ruimte en begrip voor mijn eigen rouwproces.

Ik denk dat er inmiddels ook een deel verlatingsangst is ontstaan, dan voel ik mij zo intens alleen dat ik gewoon compleet instort. De huisarts begreep dat er medicijnen nodig waren, al is ze heel voorzichtig; met al die punten bij elkaar vindt ze het lastig qua middel en dosis. Gelukkig heb ik bij deze huisartsenpraktijk artsen die me écht verder willen helpen en echt naar me luisteren.

Samen gaan we zoeken naar de juiste oplossing voor mij. Alle goedbedoelde adviezen om mij heen ‘werken wel bij een eenvoudige depressie of burn-out, maar bij jou zit er zoveel onder…’, wat voor mij een soort van prettig voelt om van een ‘geleerde’ te horen, dat het niet tussen mijn oren zit, maar dat mijn hoofd gewoon écht anders werkt, dat mijn rugzakje echt te groot en te zwaar is om het ‘even snel/ makkelijk’ op te lossen… Man, wat is het soms toch fijn om zo complex te zijn.

Lees ook:

  • Bucketlist

    Verschillende betekenissen gekoppeld aan een woord. In eerste instantie denk je bij bucketlist aan dingen die je gedaan moet hebben voor je dood gaat. Daar kan een oneindig lange lijst uit ontstaan. Ik vind het trouwens niet alleen een lijst…

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer