Verlating en teleurstelling

Verlating en teleurstelling. Een terugkomend patroon in mijn leven, daardoor is ook mijn bindings- en verlatingsangst ontstaan.

Ik ben bang om iedereen kwijt te raken, vriendinnen lijken geen echte vriendinnen en een echte vriendin kan ik op één nagel tellen. Pas geleden ben ik weer iemand verloren, zij heeft hier geen idee van want ik heb het haar niet verteld.

Nee, het zit in mijn hoofd, er is iets gebeurd waardoor ze mij volledig heeft weggejaagd, een stukje van mij heeft geraakt, iets kapot heeft gemaakt wat nooit meer zal helen. Ze weet dit alleen niet en ik wil het niet vertellen omdat ik haar niet meer vertrouw en bang ben voor de gevolgen.

Bang dat als ik er echt over praat dat het dan waar word, bang dat ik haar nog meer kwijt zal raken terwijl ik haar eigenlijk al kwijt ben.

Hoe vaak zal dit nog gebeuren? En raak ik alleen mensen kwijt, of ook stukjes van mezelf?

Wanneer je zo alleen bent
En je hart doet heel veel pijn
Je denkt dat niemand jou echt kent
En je weet niet wie je wil zijn
Wie mag je zien
Niet je masker maar je echte ik
Is er iemand die dan blijft
Of is er dan alleen maar schrik
De echte krochten van je diepste pijn
Wie wil er dan nog met je praten
Wil er dan nog iemand bij je zijn
Of zouden ze je allemaal verlaten?

Lees ook:

  • Bankje in park met herfstbladeren

    Je zegt dingen tegen me die ik niet zou mogen pikken. Waar ik knallende ruzie over zou mogen maken. Waardoor ik de vriendschap zou mogen verbreken. Toch vergeef ik je alles. Je ogen stralen zoveel kwetsbaarheid uit, je mond zegt…

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer