twee ogen

Twee verschillende mensen

Hoe voel ik me? Ik voel me alsof ik twee verschillende mensen ben. Als eerste ben ik een sociaal persoon maar met weinig vrienden, een sociale loner. Ik ga graag een gesprek aan met wie dat wil. Ik kan mensen aan het lachen maken, ben geïnteresseerd, ben zorgzaam, mensen willen graag hun verhaal aan mij kwijt. Een avond uit is altijd gezellig met mij erbij, ik ben niet verlegen, werk hard en snel, ben een goede werknemer.

Maar ik ben ook iemand die paniekaanvallen heeft, angsten heeft, nachten niet durft te slapen bang om dood te gaan. Die in een hoekje zit omdat ze bang is om haar hart te belasten, vaak benauwd is door het verkeerd ademen. Die midden in de nacht gaat poetsen als afleiding en dan hoopt toch nog wat slaap te pakken. Die echt wel ademhalingsoefeningen wil doen en ook doet, maar die helpen simpelweg niet meer omdat de angst te aanwezig is.

De eerste persoon vind ik leuk, de tweede niet, maar de tweede persoon is de laatste maanden te vaak aanwezig. Verstandelijk weet ik dat ik mijn angsten moet relativeren, moet toelaten en moet kijken of de angst wel gegrond is, dat ik me moet richten op mijn ademhalingsoefeningen en niet al meteen moet denken ‘dit werkt niet’. Tot enkele maanden geleden lukte dat ook redelijk, maar ineens kan ik die laatste stap niet meer nemen, ik weet niet meer hoe… De angsten komen ook ineens zonder enige aanleiding: pats boem hallo, daar ben ik!

Maar er is een lichtpuntje. Eindelijk heb ik de stap naar hulp genomen. Ik kan dit niet alleen. En ik weet dat ik er met hulp uitkom. Helemaal zal het nooit weggaan, zei de psycholoog, aangezien ik hier al ruim dertig jaar last van heb. Maar ik kan ermee leren omgaan, ik kan leren om die laatste stap weer te zetten en dan hopen dat de eerste persoon weer de overhand kan nemen, want oh, wat mis ik haar….

Lees ook:

  • pexels photo 190574

    "Nee, ik werk niet. Nee, ik heb niet gestudeerd. Ja, ik heb het vwo afgerond. Nee, ik werk en studeer niet omdat er een destructief motortje in mijn hoofd zit. Altijd. Schreeuwend. "MEER, BETER, MEER, BETER, NOG MEER, NOG MEER,…

lees meer

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.