Troost mij

Daar ben je weer. Het knijpende gevoel. Ik blijf slikken om je weg te krijgen, maar je blijft duwen. Je laat tranen over mijn wang stromen en geeft mij geen ruimte. Je trekt naar mijn maag en vult het daar. Met pijn. Duwende pijn. Een pijn waarvan ik niet weet wat ik eraan moet doen. Ik probeer je weg te krijgen maar dat lukt niet. Tijdens afleiding voel ik het niet, maar zodra dat voorbij is ben je in een keer weer terug. Je laat mij niet mezelf zijn. Je haalt mijn waarde weg en geeft mij geen hoop meer.

Ik probeer je te troosten, maar dat lukt niet. Ik probeer je een hart onder de riem te steken, maar dat lukt ook niet. Moet ik het dan allemaal alleen doen? Volgens mij lukt dat alleen als ik het er laat zijn. Ik moet weer gaan geloven dat het niet mijn schuld is. Dat ik er niks aan kan doen. Hoe vaak ik dat nog tegen mezelf moet zeggen, weet ik niet. 

Soms lijkt mijn weg eindeloos lang. Ik voel armen om me heen, maar niet het gevoel van geborgenheid. Ik wil vluchten en wegrennen, niet meer voelen en hoeven denken. Shit, nee dat is geen oplossing. Toch doe ik het, want ik heb het nou eenmaal zo geleerd. Altijd wegrennen in moeilijke situaties. Niet naar mezelf luisteren en veel geven om anderen. Weinig om mezelf. Elke dag die negativiteit maakte mij kapot. Ik durfde niet meer. Ik durfde niks meer. 

Ik heb liefde gegeven, maar niet gekregen. Met tranen zit ik dit te schrijven. Ik was nog zo jong. Ik wist niet wat wel en niet ‘normaal’ was. Nu, ja nu moet ik mezelf de liefde gaan geven. Niet meer verwachten dat ik het van haar ga krijgen. Niet meer verwachten van anderen dat zij het mij kunnen geven. Dat kan niet. Ik moet er alleen nog achter gaan komen hoe, want dat weet ik niet. Maar ik kom daar waar ik wil zijn. 

Lees ook:

  • Liefhebben doet zoveel pijn

    Ik hou van haar. Als ik in haar ogen kijk, dan vind ik dat het mooiste wat ik ooit zag. Ik vraag haar om expres in mijn gezicht te ademen, omdat het de lekkerste geur is. Haar lijf is zacht…

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer