Tot last zijn

Tot last zijn

Ik ben extreem bang om mensen tot last te zijn. Dat voelt voor mij als de ultieme hel. Ik verdwijn liever in een hoekje in de hoop dat niemand me vervelend vindt. Ik denk dat ik vroeger vaak het gevoel had dat ik teveel was.

Ik ben net verhuisd en ik woon in een prachtig, maar oud huis. Dat betekent: woongenot van de bovenste plank, maar continu klusjesmannen over de vloer want er is altijd wel wat; kapotte stopcontacten, lekkage, oude leidingen, raar geplaatste muurtjes… Het hoort erbij en iedereen die een oude woning koopt weet het: de klusjesman wordt je beste vriend.

Ik ben gek op deze plek, maar soms verlang ik toch naar een spiksplinternieuw appartement. Niet omdat ik dat mooi vind of er ook maar iets mee heb. Niet omdat ik een hekel heb aan klusjesmannen, sterker nog, ik vind dat over het algemeen super leuke mensen. Nee, ik ben extreem bang voor wat de buren zullen denken.

Als er hier weer eens een elektricien, bouwvakker of loodgieter door het huis stommelt, ben ik in mijn hoofd alleen maar met de buren bezig. Wat denken ze? Zijn ze boos? Haten ze me? Komen ze al woedend naar boven gestormd om me de huid vol te schelden?

Ze zijn er altijd overdag als de buren op werk zijn. Verder probeer ik zoveel mogelijk met de buren te communiceren over eventuele dingen. Ik zeg dank je wel, ik zeg sorry. Ik probeer een goede buur te zijn en ik weet rationeel ook dat ik niks verkeerd doe en niks anders doe dan een reguliere andere buurvrouw dat zou doen.

Toch ben ik als de dood. Ik wil niet dat mensen last hebben van mijn bestaan, van het feit dat ik leef. Maar dat doe ik nou eenmaal. Ik leef, ik heb een huis dat ik enigszins moet onderhouden zodat het niet vervalt. En daar hebben de buren ook baat bij, toch?

Lees ook:

  • Soms weet ik niet meer of ik al zo was, of dat ik zo geworden ben. Zo verlegen, zo gevoelig voor prikkels, zo angstig, zo mensenschuw. Zat het altijd al in me en was het slechts bedekt met een laagje…

    Opnieuw leren leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.