Therapiepauze

Ik heb deze pauze na 4 jaar therapie nodig. Dat weet ik, dat weet mijn psycholoog. En tóch voelt het zo raar, zo gek en alleen…

Vorige week had ik mijn laatste gesprek bij de GGZ. Het was een gek afscheid. Ik wilde mijn psycholoog smeken of ik toch niet bij haar mocht blijven. Wat apart is, want ik was zelf degene die in eerste instantie zei “Ik stop ermee”. Na 4 jaar therapie kon ik het niet meer opbrengen. Ik moest altijd anderhalf uur reizen om bij de GGZ te komen. Doordat ik met de trein moest liep mijn spanning altijd zó hoog op, dat het in de gesprekken meestal alleen maar daarover ging, in plaats van over hoe de rest van de week geweest was. Ik merkte ook dat (hoe aardig ik de mensen van de GGZ ook vind) ik met niemand een echte klik had en ik niemand voor honderd procent vertrouwde. Ik denk dat dat misschien wel de belangrijkste stap is richting herstel, dat je iemand écht toelaat. Alleen dán kan iemand je helpen, denk ik.

Ik heb er dus voor gekozen om een tijdje na te denken over welke vorm van therapie het beste bij mij zou passen. Wil ik een langdurige opname met klinische schematherapie? Wil ik een coach die me thuis kan begeleiden, of toch weer MBT-behandeling? Ik hoop dat ik iemand ga vinden iets dichter bij huis, iemand die ik echt vertrouw en die me daardoor ook écht kan helpen. Tot die tijd houdt mijn dokter een oogje in het zeil. Ik heb deze week een afspraak met hem. Hij controleert mijn medicatie en zo kan ik toch soms even mijn hart luchten.

Ondanks dat dit niet de manier was waarop hoe ik de GGZ het liefste had verlaten, ben ik toch trots op mezelf. Dat ik even voor mezelf gekozen heb. Mezelf niet langer wil kwellen met de treinritjes. Ik ga heel goed uitzoeken wat ik wil en ik hoop dat ik er dan weer met volle energie voor kan gaan! Dat is in ieder geval wel het doel. Mijn doel.

Ook zin gekregen om te schrijven? Stuur een blog in naar dsmmeisjes!