auto rijden

Switchen van deel tijdens het autorijden

Daar ging ik dan, vol goede moed naar de vijfde keer therapie. Gezien ik pas net begonnen ben ervaar ik veel weerstand en zijn er ‘delen’ die mijn therapeut liever ontlopen, niet op willen komen dagen en me uren, soms dagen, verbieden of juist smeken om niet naar haar toe te gaan.

Ik was al op tijd aanwezig in de praktijk en terwijl het een aanloop was van cliënten probeerde ik gauw nog wat aan mijn werk te doen. Dus toen er niemand in de praktijk was en mijn werktelefoon ging rondde ik dit gesprek snel af.

Mijn gesprek afrondend was het inmiddels tijd voor mijn therapie. We spraken over DIS en ik kreeg van mijn therapeut inzichten in DIS. Het was een soort van psycho-educatie. Na een uur verliet ik de praktijk; de therapeut vroeg nog of het me lukte om zelf naar huis te gaan waarop ik een bevestigend antwoord gaf. 25 minuutjes rijden en dan was ik immers weer thuis.

Pas drie uur later kwam ik thuis aan. Vanuit de therapie ben ik weggereden maar toen nam een ‘ander deel’ het voortouw, hierdoor ben ik totaal een andere kant op gereden. Vervolgens stond ik ergens in de bossen en herkende ik niets meer, geen omgeving, mensen en realiteit.

Na een tijd belde ik met mijn maatschappelijk werkster. Die had gauw in de gaten dat ik ‘overgenomen’ was, geswitcht dus. Ze probeerde me weer terug te laten switchen, maar dat verliep moeizaam.  Wel schoot ik door naar een andere, hogere, leeftijd.

Gezien de moeizaamheid en de avond die naderde koos ze ervoor om voor om ‘rij-instructeur op afstand’ te spelen; uitleg over de pedalen, uitleg voor telefoongebruik en gebruik van apps, navigatie en dat allemaal via de telefoon

En zo heeft mijn maatschappelijk werker mij naar huis geloodst. Drie uur later herkende ik de weg en het huis weer en was ik gelukkig weer veilig thuis. Een half uur later was ik weer mezelf. Totaal uitgeput en zware hoofdpijn. Maar… We are, of, I am back!

Lees ook:

  • Ik ben bang. Bang voor iedereen, bang voor alles. Ik zet een masker op als ik mijn deur uitstap. Niemand ziet mijn tranen, niemand voelt mijn pijn. Ik lach, en ik doe alsof. Ik voel me verscheurd. Uit elkaar gevallen.…

3 reacties

  1. Ik heb echt geen DIS, toch is een gedeelte hiervan herkenbaar voor mij. Ik kan autorijden als mezelf en dan is er geen enkel probleem, hooguit overmoed. Maar dat is maar 95 procent van de keren dat ik rij. Die andere 5 word ik door angst dusdanig overgenomen dat ik alleen nog alle verkeersregels kan volgen en rechtdoor rijden. Urenlang. In een paniekaanval ben ik niet echt gevaarlijk op de weg, maar wel willoos en onbereikbaar en onmogelijk van het pad af te krijgen en alleen tot mezelf te krijgen als ik iets (mijn rijlessen) of iemand (als er iemand anders is om te navigeren of beslissingen te nemen) klakkeloos kan volgen totdat het voorbij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.