storm in mijn gedachten

Storm in mijn gedachten

Iedereen heeft te maken met mentale gezondheid. Dit is naast lichamelijke gezondheid een belangrijk aspect in het leven. Iedereen heeft weleens iets, maar niet iedereen vertelt en praat erover, en dat is ook oké. Ik wil er wel graag mee naar buiten komen en erover vertellen. Al is er niet altijd begrip voor ‘onzichtbare rolstoelen’, helaas.

Zelf ben ik de laatste jaren steeds meer uit mijn schulp gekropen en heb ik mijzelf steeds meer laten zien. Ik werd steeds meer volledig mezelf. Dat vind ik echt superfijn om te merken en het voelt ook bevrijdend om mij niet te schamen voor wat ik heb meegemaakt. Het hele open zijn heeft mij echt bevrijd.

In 2019 is er na een onderzoek uitgekomen dat ik autisme heb. Ik was toen al 33. Ik had het ook niet echt zien aankomen, maar het was wel een enorme opluchting. Daarbij was het ook een verklaring voor veel dingen. Het is niet gek dat het leven mij soms zo moeilijk afgaat. Het kan zijn dat mensen met autisme gevoeliger zijn voor een dwangstoornis. Dit zou wel het één en ander verklaren, maar aan de andere kant kan het iedereen overkomen.

Op mijn 28e ontwikkelde ik een erge vorm van smetvrees. Ik ben iemand die van kleins af aan al een grote behoefte heeft aan controle. Op allerlei manieren probeerde ik controle over mijn leven te krijgen. Dit deed ik door bijvoorbeeld heel erg op mijn eten te letten en warme avondmaaltijden over te slaan. Ik was toentertijd ook heel eenzaam en het kon me allemaal nog maar weinig schelen. Op mijn 28e werd ik psychisch heel erg ziek. Dit was zeker niet de eerste keer, maar wel een keer die mij heel erg goed is bijgebleven. Smetvrees beheerste en verwoestte mijn hele leven.

Over deze tijd heb ik een persoonlijk boek geschreven. Dit is altijd al mijn wens geweest en nu komt deze uit! Ik moedig het altijd aan als mensen open zijn, zich kwetsbaar durven opstellen en dit kunnen doen met weinig of geen schaamte. Wat vind ik dat krachtig en mooi. Ik snap mensen nooit zo goed die dit juist zwak vinden, want ik vind dat totaal niet en velen zijn het met mij eens.

Eén van mijn doelen is dan ook om mentale gezondheid bespreekbaar te maken en taboes te doorbreken. Ik wil heel graag mensen helpen en inspireren.
Mijn boek is zeker niet alleen voor mensen die zelf last hebben van smetvrees, maar kan door iedereen gelezen worden. 

De titel van mijn boek is: ‘Storm in mijn gedachten’. Het gaat over hoe smetvrees mijn leven afpakte, over eenzaamheid, het nodig hebben van zoveel controle en hoe ik mijn leven langzaamaan weer een beetje op de rails kreeg. Een verdrietige, pijnlijke, lange maar hoopvolle weg.

Mijn boek is nu te bestellen. Mocht je vragen hebben, kun je mij die altijd stellen.