Slaap zacht, aurelia

Slaap zacht, Aurelia

Vandaag is de sterfdag van een van onze schrijvers. Aurelia sterft omdat ze dat wil, op een moment en een manier waar zij de keuze in had. Dat is een mooie ontwikkeling in een toch niet al te mooie wereld.

Drie jaar geleden was de wereld voor mij zo donker dat ik deze keuze ook had gemaakt. Het leven is inmiddels anders. Ik leef en ik doe leuke dingen, maak mensen blij, ben zelf blij. Maar met de kennis van nu verander ik niets aan dat vroeger. Als ik toen had gekozen voor een einde en dat dan gedaan had, had ik geen spijt gehad.

Ik ben er wel en dus in staat in te schatten dat de wereld er niet mooier op is geworden, maar mijn leven oneindig veel rijker. Ik ben er en ik ben gelukkig. Ook moe en gek en waanzinnig. Maar gelukkig. En mensen vragen me: ‘Had je dit willen missen?’

Ik denk dat dat niet had uitgemaakt. Het leven is als een kop thee willen en in de kastjes zoeken. De gember-krokodillentranen staan er nooit tussen, maar je pakt een van de zakjes die er wel zijn en je doet het er mee. En dat is de ene keer onverwachts lekker en de volgende keer een brandende lip en een laffe ondergoedsmaak.

En dat is oké. Maar als de lip blijft branden en er geen enkele uitzicht is op paddentranen, laat staan die van een krokodil, dan komt er een moment dat je moet, wil en kan stoppen.

Had ik dit willen missen? Nee, ik had dit willen beleven, als ik geleefd had. Maar als dode, wat had het me uitgemaakt? Niets. De reden dat ik hier nog ben en dit stukje tik, is simpel; ik wilde liever leven dan dood. Dat voel je als je de rand raakt. Het is iets dat je weet en je handelt ernaar.

Als we allemaal het zelfmoordpoeder op ons nachtkastje hadden slikte ik het niet. Aurelia wel. En daarom nemen we afscheid van haar. En dat is heftig, pijnlijk en verdrietig voor anderen. Maar het is niet raar. Spijt van wat ze gemist heeft zal ze nooit meer hebben.

Goede reis, lieve Aurelia. Hopelijk wachten de krokodillentranen aan de andere kant.

Lees hier de blogs die Aurelia schreef op dsmmeisjes

Heb je suïcidale gedachten en wil je nu met iemand praten? Neem contact op met 113.nl of bel naar 0900-0113.

Lees ook:

  • In memoriam: aurelia

    Vandaag plaatste ik samen met @shawney en @anne een In Memoriam voor één van de schrijfsters van dsmmeisjes. Zij gaat vandaag zelfverkozen dood, na het doorlopen van een intensief euthanasieproject. Wat ik, of wie dan ook, daar ook van mag…

lees meer

4 reacties

  1. ik hoop dat ze de rust heeft die ze zocht en verdient..
    ik hoop dat ik enige rust in mijn hoofd mag vinden, en dat ik niet haar weg zal gaan..
    ik doe mijn uiterste best.. en merk toch van binnen..dat wil ik ook 🙁
    Aurelia, rust in vrede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.