Schuilen bij jou

Schuilen bij jou

Deze blog gaat over suïcidale gedachten. Denk je aan zelfmoord of ben je in crisis? Neem contact op met je hulpverlener of 113.nl

Vandaag 22 jaar geleden is Robin, onze dochter geboren. Zoals ieder jaar heb ik met een donatie een plaatje aangevraagd. In eerste instantie voor een donatie aan het Rode Kruis met dit jaar het thema ‘Breng ze weer samen’. Een aangrijpend thema met voor mij een dubbele lading net als het nummer wat ik aangevraagd heb, een (cover)nummer van The Kik “Schuilen bij jou”. En in de tweede plaats voor Robin haar verjaardag. Eergisteren, de 22e, is ze 22 geworden dus hebben wij het symbolische bedrag van 22 euro gedoneerd.

De tekst van het nummer was sowieso al aangrijpend maar heeft inmiddels een andere lading voor mij erbij gekregen. Vier miljoen mensen zijn familie kwijt geraakt door allerlei verschrikkelijk en mensonterende omstandigheden. “‘K ben je kwijt, ik ben je kwijt” begint het nummer mee. Toepasselijker kan het niet. De rest van de tekst staat onder de YouTube clip.

Een andere lading die in het nummer zit is een hele persoonlijke. Het heeft heel weinig gescheeld of mijn gezin was mij kwijt en dat kwam door mijn depressie. Vorig jaar om deze tijd had ik er geen zin meer in, zag ik het niet meer zitten en wilde ik dat de/mijn ellende in mijn hoofd stopte. Niet dat ik per se dood wilde, maar het was in mijn ogen op dat moment dé oplossing om van die ellende, die storm, shit in mijn hoofd af te zijn.

Nog steeds ben ik ontzettend blij dat ik niet vóór de trein ben gestapt maar erin. Dat ik mijn gezin in principe iedere dag om mij heen heb, ondanks dat Robin hier niet meer woont. Wij zijn in de gelukkige omstandigheden dat wij elkaar altijd op kunnen zoeken en/of bellen. En dat wij zondag naar Apeldoorn kunnen rijden om Robin op te halen. Zij werkt op dit moment bij het Rode Kruis als vrijwilligerscoördinator voor Serious Request.

Ik ben er nog niet, maar het gaat gelukkig met kleine stapjes (en dat zijn vaak grote overwinningen voor mijzelf) vooruit. Mede dankzij mijn vriendin en kinderen, mijn gezin.

The Kik – Schuilen bij jou

‘k ben je kwijt, ik ben je kwijt
en ik voel niet wie ik ben
ik ben je kwijt, ik ben je kwijt
ik moet verder en ontken

want in m’n hart weet ik dondersgoed
waarom ik elke keer weer janken moet
het zingt hetzelfde nummer keer op keer
zoals jij vroeger altijd deed wanneer we
slapen gingen ‘s avonds laat
een droom of melodie
waarin ik jou weer zie
waarin ik jou steeds weer zie

als ik huilde of bang was, of stierf van de kou
kon ik schuilen bij jou, kon ik schuilen bij jou
als ik huilde of bang was, of stierf van de kou
kon ik schuilen bij jou, kon ik schuilen

ik mis je zo, ik mis je zo
tot het einde van de tijd
ik mis je zo, ik mis je zo
ookal weet ik dat het slijt

want in m’n hart weet ik dondersgoed
waarom ik elke keer weer janken moet
ik weet niet wat de toekomst biedt
en ik een god geloof ik ook al niet
maar waar ik ooit ook heen mag gaan
waarom, wanneer, met wie
‘k hoop dat ik jou weer zie
‘k hoop dat ik jou daar weer zie

als ik huilde of bang was, of stierf van de kou
kon ik schuilen bij jou, kon ik schuilen bij jou
als ik huilde of bang was, of stierf van de kou
kon ik schuilen bij jou, kon ik schuilen
als ik huilde of bang was, of stierf van de kou
kon ik schuilen bij jou, kon ik schuilen bij jou
als ik huilde of bang was, of stierf van de kou
kon ik schuilen bij jou, kon ik schuilen bij jou
als ik huilde of bang was, of stierf van de kou
kon ik schuilen bij jou, kon ik schuilen


ik mis je zo, ik mis je zo
tot het einde van de tijd

Lees ook:

  • Mag ik dan bij jou?

    Als eten je vijand geworden is en de weegschaal je grootste vriend, dan weet je dat je een probleem hebt. Tenminste, dat weet ik nu. Dertien jaar geleden wist ik dat nog niet, dertien jaar…

  • Verdrietigmeisje

    In november 2017, op een hotelkamer in New York, drong het tot me door dat mijn depressie veel erger was dan ik besefte. In eerste instantie ging ik al met een leeg en somber gevoel…

  • Ik vind depressie stom

    Ik houd heel erg van kracht en optimisme en licht in duisternis, dat soort dingen. Het hoeft niet alleen maar positief en ik moet wel geloven wat iemand zegt. Of er moet iets moois besloten…

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.