Mijn leven is een rollercoaster

Mijn leven is een rollercoaster op dit moment. Ik heb al zoveel rollercoasters gehad. Ik ben ingestapt, heb het ritje overleefd en heb weer uit kunnen stappen. Plots stond de volgende rit alweer klaar. Er waren ritten die positief waren en er waren ritten waarin ik dacht dat dacht dat de baan ineens zou op houden. Ook waren er ritten waarvan ik soms hoopte dat de baan vanzelf op zou houden. Maar gelukkig deed het dat niet, telkens als een rit eindigde, voelde ik mij mentaal sterker worden.

Nu zit ik weer in een lange rit: van de keuze dat de GGZ stopt, tot de psychiater die toch weer een een oplossing heeft gevonden om mijn behandeling een positieve draai te geven. Ik heb continu een soort van crisis in mijn hoofd die ik moet bestrijden. Ondanks het gevoel dat dit mij aardig lukt. Mijn adem blijkt langer te zijn dan ik dacht. Ik zit op een dieptepunt qua eetstoornis maar heb besloten hier niet mijn focus op te leggen. Puur om het feit dat ik mezelf niet nog wankeliger wil maken dan ik al ben. Ik wil die Jengastenen er nog niet verder uithalen dan dat ze nu zitten. Het plotselinge overlijden van mijn oma heeft een pleister van oude wonden gerukt, wonden die ik nu zit te likken.

Ik zit in een modus van ‘ik red me wel’, ‘laat me maar met rust’. Dat ritje in die rollercoaster zit ik uit, dat is mijn bekende weg , ik zie wel wanneer ik kan uitstappen en wanneer ik de volgende achtbaan weer aantref: positief of negatief. Belangrijk is dat ik mijn hoofd boven water blijf houden. Dat ik in gesprek blijf met de mensen om mij heen, aangeef wat ik nodig heb en ook hen kan bieden wat zij nodig hebben.

Lichamelijk zit ik even in een impasse: een slijmbeursontsteking aan mijn heup, een gevoelloze duim en een schouder die geblesseerd is en die ik niet kan gebruiken. Ik ben nu genoodzaakt gekluisterd aan huis te zitten. Weliswaar tijdelijk, maar toch vervelend en belangrijk. Ik heb er niets aan als ik bijvoorbeeld straks mijn arm nog niet kan gebruiken en mijn heup pijnlijk blijft. Het is nu tijd om even een pauze in te lassen voor mijn lijf…

Deze rollercoaster ga ik ook uit zitten. Ik ga bijna bewust ervaren wat dit ritje met mij doet.

Ook zin gekregen om te schrijven? Stuur een blog in naar dsmmeisjes!