stelletje

Relatiecrisis

Ik weet niet of ik het altijd helder zie… Maar wat ik wel weet is dat ik ook geen lieverdje was. Misschien omdat ik terugvocht, maar misschien ook wel omdat hij dat deed. 

Wat ik wel weet is dat ik een ommekeer van 180 graden en een beetje heb gemaakt. Van borderline naar vermijdend en beide was niet goed. Ik weet niet wat me het meeste kapot heeft gemaakt, maar ik weet dat Vermijdend de hardnekkigste schade is vanbinnen. Maar die kwam er ook niet voor niks, we gingen te hard, zijn ASS met mijn borderline, het was te veel. We hadden meer empathie nodig.

Mijn huwelijk staat in de steigers, we zitten al niet meer aan de grond, we zitten op het punt dat we moeten beslissen of renovatie rendabel is, of dat we beter de hele boel weg kunnen gooien en opnieuw beginnen. Maar aangezien we al bezig zijn geweest de stenen schoon te bikken, voelt dat totaal niet goed. Alles wat we met bloed, zweet en tranen hebben geanalyseerd en schoongemaakt… Dat was toch niet voor niks? De hoop is er, wat als we deze bouwval echt kunnen fixen tot een volwaardig gezin, ons robuuste kasteeltje, van de grond af hersteld? Dat we met die oude verweerde stenen nieuw kunnen bouwen… Dat ze niet de container in hoeven. Beetje nieuw cement, dat is alles… 

We mengen en we gaan het zien… Of ons nieuwe cement deze oude stenen bij elkaar kan houden. Of we weer samen één huis kunnen bouwen. 

In twee huizen wonen is ook niet alles… Nergens echt thuis. Wat moet dat moet, maar we hebben die oude stenen bijna schoon… Nieuw cement aan alle kanten…. Dan moet het kunnen, toch?! Ik ben zo bang dat we naar ons oude bekende cement grijpen als we het niet samen doen en we weten al wat daar het resultaat van is. Dan mag ons kroost straks puin gaan ruimen, daarvoor hebben we ze niet op de wereld gezet.