Raket naar herstel

Raket naar herstel

Nooit had ik gedacht dat ik blij zou zijn op het moment dat ik de diagnose ‘depressie’ kreeg. Toch voelde ik mij er op een bepaalde manier blij over. Blij en opgelucht. Eindelijk een verklaring voor de diepe somberheid waar ik langzaam in was gezakt. Eindelijk een verklaring voor het feit dat de vele ballen, die ik normaal vrij gemakkelijk in de lucht hield, nu één voor één uit mijn handen dreigden te vallen. Een verklaring voor mijn vermijdingsgedrag, voor mijn toch wat extreme frustratie.

Tegelijkertijd voelde het krijgen van een diagnose als een raket naar herstel. Nu kon ik eindelijk aan de slag om mijn frustratie te verminderen en mijn leven weer op de rit te krijgen. Niets bleek minder waar. Een diagnose is geen raket naar herstel. Een diagnose geeft je een handleiding gevuld met duidelijkere en vagere omschrijvingen voor het bouwen van je eigen raket. Sommige pagina’s in de handleiding zijn nog leeg. Die mag je zelf vullen. Niemand kent je immers beter dan jijzelf. Niemand dan jijzelf weet beter wat jij nodig hebt voor de bouw van jouw raket. Moet je die raket helemaal alleen bouwen? Nee, zeker niet. Je mag hulp in roepen van wie je maar wilt. De één zal zijn raket sneller bouwen dan de ander. Dat mag, het is jouw raket.

Hoe het met mijn raket gaat? Er wordt hard aan gewerkt. Een prognose wanneer hij klaar is kan ik niet geven. Eén ding weet ik wel: op een dag vlieg ik.

Lees ook:

  • Ik zink

    Ik kijk op de klok. Het is nog maar 10 uur 's ochtends. De dag die voor me ligt lijkt een eindeloze marteling. De pijn die ik voel is jammerend en intens. Ik sop de…

  • flower blossom bloom blue 70353

    Want ik wil vergeten. Ik wil vergeten dat ik niets waard was, sociaal gehandicapt, en scheldwoorden die ik niet wil herhalen. Ik wil de herhaling in mijn hoofd vergeten. Ik wil de walging die ik…

  • Open over mijn depressie

    Ik ben iemand die openlijk uitkomt voor het feit dat ik een depressie heb. Ik zou niet weten waarom dat raar zou zijn. Aan ziek zijn kun je niks doen, dus waarom zou je je…

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.