Felgekleurde pillen

Pam pam pam pam

Daar waar ik vorige week de slaap niet kon vatten, half hallucinerend, roze olifanten tellend door de wereld zwalkte, kost het me nu moeite om mijn ogen open te houden en op te staan in de ochtend.

Maandag bij de psychiater waren er niet zoveel opties meer waar we uit konden kiezen. Het slaapmiddel wat ik incidenteel gebruik zou een pony knock-out moeten krijgen, met mijn hoeveelheid een paard, (voel ik me ff sterk) voor antipsychotica blijf ik enorm huiverig na mijn eerdere ervaring. Ik ben niet graag een gevangene in mijn eigen hoofd en lijf en dat wil ik ook nooit meer.

Op het moment dat je melk in je opschuimer wilt doen en je ziet dat je je koffiepad erin hebt gedaan, je je melk in je keukenkastje gaat zetten, je rijstwafels in je koelkast vindt, dan moet je je principes misschien overboord zetten. En ineens was daar toch het licht zonder antipsychotica!

Ooit heb ik een slaapmiddel gehad wat ineens niet meer voorgeschreven mocht worden, want het was op de lijst van de opiaten gekomen. En, jawel, mijn psychiater kende het middel en kon het zelfs voorschrijven.

Geen antipsychotica-ellende voor mij (begrijp me niet verkeerd, het helpt veel mensen wel en dat is geweldig!) geen roze olifanten meer, maar gewoon eens een paar uurtjes slapen, mijn geluk kan niet op.

Zoals zoveel van dit soort middelen is dit ook weer een pam (temazepam, nitrazepam, oxazepam, flunitrazepam, pam pam pam pam) het is bijna een deuntje, waardoor het haast onschuldig en lieflijk klinkt.

“Wat gebruik jij?” Pam pam pam pam… Het is gewoon verslavende shizzle, maar voor nu slaap ik voor het eerst sinds jaren weer meer dan 4 uur. Oké, als ik rustig zit, zit ik te knikkenbollen, met televisie kijken val ik soms zomaar in slaap en ik ben mijn nest niet uit te krijgen.

Gelukkig is dit alles maar voor een weekje, vanaf maandag nacht gaat mijn normale nachtritme weer van start, maar dan kan ik er in ieder geval wel weer even tegen.

Ja, met dit slaapmiddel leg je een kudde olifanten plat, in ieder geval de roze olifanten.

Lees ook:

  • Voelen

    Jarenlang ren ik rond in cirkels zonder dat ik het me bewust realiseer. Ik gaf anderen meerdere malen de schuld van mijn falen, want dat is nou eenmaal makkelijker dan inzien dat je afhankelijk bent van bepaalde patronen, die je…

lees meer

4 reacties

  1. Dank je lieve visje,
    Promethazine heb ik inderdaad geprobeerd, slaap er niet op, maar ben wel de dag erna enorm duf.
    Maandag heb ik weer contact met mijn psychiater en dan hebben we het er weer verder over.
    Liefs en een poot van Dobby XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.