Felgekleurde pillen

Pam pam pam pam

Daar waar ik vorige week de slaap niet kon vatten, half hallucinerend, roze olifanten tellend door de wereld zwalkte, kost het me nu moeite om mijn ogen open te houden en op te staan in de ochtend.

Maandag bij de psychiater waren er niet zoveel opties meer waar we uit konden kiezen. Het slaapmiddel wat ik incidenteel gebruik zou een pony knock-out moeten krijgen, met mijn hoeveelheid een paard, (voel ik me ff sterk) voor antipsychotica blijf ik enorm huiverig na mijn eerdere ervaring. Ik ben niet graag een gevangene in mijn eigen hoofd en lijf en dat wil ik ook nooit meer.

Op het moment dat je melk in je opschuimer wilt doen en je ziet dat je je koffiepad erin hebt gedaan, je je melk in je keukenkastje gaat zetten, je rijstwafels in je koelkast vindt, dan moet je je principes misschien overboord zetten. En ineens was daar toch het licht zonder antipsychotica!

Ooit heb ik een slaapmiddel gehad wat ineens niet meer voorgeschreven mocht worden, want het was op de lijst van de opiaten gekomen. En, jawel, mijn psychiater kende het middel en kon het zelfs voorschrijven.

Geen antipsychotica-ellende voor mij (begrijp me niet verkeerd, het helpt veel mensen wel en dat is geweldig!) geen roze olifanten meer, maar gewoon eens een paar uurtjes slapen, mijn geluk kan niet op.

Zoals zoveel van dit soort middelen is dit ook weer een pam (temazepam, nitrazepam, oxazepam, flunitrazepam, pam pam pam pam) het is bijna een deuntje, waardoor het haast onschuldig en lieflijk klinkt.

“Wat gebruik jij?” Pam pam pam pam… Het is gewoon verslavende shizzle, maar voor nu slaap ik voor het eerst sinds jaren weer meer dan 4 uur. Oké, als ik rustig zit, zit ik te knikkenbollen, met televisie kijken val ik soms zomaar in slaap en ik ben mijn nest niet uit te krijgen.

Gelukkig is dit alles maar voor een weekje, vanaf maandag nacht gaat mijn normale nachtritme weer van start, maar dan kan ik er in ieder geval wel weer even tegen.

Ja, met dit slaapmiddel leg je een kudde olifanten plat, in ieder geval de roze olifanten.

Lees ook:

 • pexels photo 245618

  Ik ben al vijf dagen aan het twijfelen. Zal ik iets schrijven? Ik wil zo graag dat mensen me vooral zien als een intelligent, lief, grappig, snel, stuiterend ding. Niet als een vrouw met een…

 • twee vriendinnen op een steiger

  Het is raar om een soort van opluchting te ervaren wanneer je een aantal dagen niet in mijn leven bent, althans niet aanwezig. Berichten stromen binnen en dat is goed en gezellig. Ik begin me…

 • pexels photo 53300

  Onderstaande blog gaat in op een persoonlijke ervaring met antidepressiva. Op zoek naar objectieve informatie over antidepressiva? Kijk op antidepressiva.nl In deze blogpost wil ik het hebben over medicatie bij een psychische ziekte. Maar ik…

4 reacties

 1. Dank je lieve visje,
  Promethazine heb ik inderdaad geprobeerd, slaap er niet op, maar ben wel de dag erna enorm duf.
  Maandag heb ik weer contact met mijn psychiater en dan hebben we het er weer verder over.
  Liefs en een poot van Dobby XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.