Over dsmmeisjes

Op dsmmeisjes worden hoopvolle ervaringsverhalen gedeeld over het leven met – of ná – psychische klachten.

Het platform is in 2017 opgericht door Anne en Rivka. Zij wilden graag een toegankelijk podium creëren waar iedereen met psychische klachten zijn of haar verhaal kon delen.

Anne en Rivka waren zelf ook gediagnosticeerd met verschillende stoornissen uit de DSM (het psychiatrisch handboek). Zij noemden elkaar daarom voor de grap ‘dsmmeisjes’.

We schrijven dsmmeisjes expres met ‘dsm’ in kleine letters omdat we de nadruk niet teveel op de DSM willen leggen. Die DSM is soms een handig hulpmiddel, maar definieert niet wie we zijn.

Inmiddels deelden al meer dan 300 mensen op dsmmeisjes in ruim 1300 blogs hoe psychische klachten voor hen voelen en hoe zij ermee omgaan. Ook verscheen begin 2019 ‘Het mens achter de labels’. Dit boek is gemaakt in samenwerking met 22 schrijvers van dsmmeisjes.

Op dsmmeisjes vind je naast blogs ook (semi-)wetenschappelijke en/of ervaringskundige achtergrondartikelen en recensies van boeken over psyche.

Leer dsmmeisjes beter kennen

Al die verschillende stemmen zorgen voor herkenning en minder eenzaamheid, zoals je kunt lezen in “Niet meer alleen met dsmmeisjes”.

Daarnaast helpt het naasten en hulpverleners om ons beter te begrijpen, zoals je kunt lezen in “We willen laten zien: zo voelt het om een psychische stoornis te hebben”.

Statistieken


Pers:

Meld je aan voor e-mailupdates

* indicates required

Bekijk eerdere updates.