Over ons anne en rivka dsmmeisjes

Over dsmmeisjes

Foto: Anne en Rivka, oprichters dsmmeisjes. Gemaakt door Hester Doove

Waarom dsmmeisjes?

Niet iedereen kent de DSM, het psychiatrisch handboek. Toch krijgen veel mensen er in hun leven mee te maken. Ook de oprichters van deze site, Anne en Rivka, die elkaar daarom  ‘dsmmeisje’ noemden. Een naam met een grappige ondertoon die toch gaat over een serieus onderwerp, want leven met een psychische stoornis is vaak niet makkelijk. Daarom vonden Anne en Rivka het belangrijk dat er een blog zou komen waar iedereen die te maken heeft met psychische klachten mee kan schrijven. Een plek om je ervaringen te delen, je minder alleen te voelen of meer te kunnen leren over het leven met psychische problemen.

We schrijven dsmmeisjes expres met ‘dsm’ in kleine letters omdat we de nadruk niet teveel op de DSM willen leggen. Die DSM is soms een handig hulpmiddel, maar definieert niet wie we zijn.

Wie vormen dsmmeisjes?

Het platform dsmmeisjes wordt gevormd door mensen die willen vertellen hoe het is om te leven met psychische klachten. Inmiddels hebben bijna tweehonderd mensen één of meerdere blogs geschreven voor dsmmeisjes en staan er bijna duizend blogs online. (Ook meeschrijven? Stuur hier je blog in!)

Daarnaast heeft dsmmeisjes een redactie, die gevormd wordt door Anne, Rivka, Essy en Lisia. Zij vormen het eerste aanspreekpunt, beheren, bouwen en optimaliseren de website, redigeren en plaatsen de blogs, posten en antwoorden op social media en schrijven artikelen en recensies. Én ze schrijven natuurlijk ook af en toe zelf een blog.

Voor wie is dsmmeisjes?

Op deze site mag iedereen die in zijn of haar leven te maken heeft (gehad) met psychische klachten meeschrijven, of je nou een ‘meisje’ bent of niet. Man, vrouw of hoe je jezelf ook identificeert; iedereen is hier welkom. Je kunt hier je gedachten wat ordenen, vertellen hoe je je voelt en je wat minder eenzaam voelen. Je bent niet zo gek als je misschien denkt. 

Deze site is er ook voor mensen die hun nichtje/ buurman/ zusje/ leraar/ etc. met psychische problemen beter willen begrijpen of helpen. Of voor hen die gewoon benieuwd zijn hoe het is om te leven met psychische problemen.

Wat vind je op dsmmeisjes?

Behalve blogs voor en door dsmmeisjes, vind je op dsmmeisjes een pagina vol achtergrondartikelen. Bijvoorbeeld over de diagnoses, hoe jij of een naaste hiermee om kan gaan en welke behandelingen je kunt volgen. Ook plaatsen we regelmatig recensies van boeken over psychische klachten en behandelingen.

Leer ons kennen

Op dsmmeisjes willen we iedereen een stem geven. Je kunt hier meer over lezen in het document over onze missie.

Al die verschillende stemmen zorgen voor herkenning en minder eenzaamheid, zoals je kunt lezen in “Niet meer alleen met dsmmeisjes”.

Daarnaast helpt het naasten en hulpverleners om ons beter te begrijpen, zoals je kunt lezen in “We willen laten zien: zo voelt het om een psychische stoornis te hebben”.

De schrijvers van deze site delen bepaalde diagnoses, maar gaan allemaal op hun eigen manier om met hun psychische problemen. Op dsmmeisjes leer je de mensen achter de psychische labels kennen.


Lees ook:

Pers:

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.