dsmmeisjes

Over dsmmeisjes

Anne en Rivka, oprichters dsmmeisjes
Foto: Hester Doove

Lieve dsmmeisjes (m/v/x…) en andere lezers,

Niet iedereen kent de DSM, het psychiatrisch handboek. Toch krijgen veel mensen er in hun leven mee te maken. Ook de oprichters van deze site, Anne en Rivka, die elkaar daarom  ‘dsmmeisje’ noemden. Een naam met een grappige ondertoon die toch gaat over een serieus onderwerp, want leven met een psychische stoornis is vaak niet makkelijk.

Op deze site mag iedereen die in zijn of haar leven te maken heeft (gehad) met psychische klachten meeschrijven , of je nou een ‘meisje’ bent of niet. Man, vrouw of hoe je jezelf ook identificeert; iedereen is hier welkom. Je kunt hier je gedachten wat ordenen, vertellen hoe je je voelt en je wat minder eenzaam voelen. Je bent niet zo gek als je misschien denkt. 

Deze site is er ook voor mensen die hun nichtje/ buurman/ zusje/ leraar/ etc. met psychische problemen beter willen begrijpen of helpen. Of voor hen die gewoon benieuwd zijn hoe het is om te leven met psychische problemen.

Daarnaast vind je op dsmmeisjes een pagina vol achtergrondartikelen. Bijvoorbeeld over de diagnoses, hoe jij of een naaste hiermee om kan gaan en welke behandelingen je kunt volgen. Ook plaatsen we regelmatig recensies van boeken over psychische klachten en behandelingen.

We schrijven dsmmeisjes expres met ‘dsm’ in kleine letters omdat we de nadruk niet teveel op de DSM willen leggen. Die DSM is soms een handig hulpmiddel, maar definieert niet wie we zijn.

De schrijvers van deze site delen bepaalde diagnoses, maar gaan allemaal op hun eigen manier om met hun psychische problemen. Op dsmmeisjes leer je het mens achter de psychische labels kennen.

Lees ook:

Pers: