Opgepakt

‘Weet je wat jouw doel zou moeten zijn? Dat je eens stopt met een puinhoop van je leven te maken’. Bam, die was raak. De rest van het gesprek heb ik mezelf afgezonderd en niemand meer aangekeken.

Van kwaad tot erger… Van opname tot opgepakt. Ik wist niet wat me overkwam. Opeens stond de politie daar. Terwijl ik buiten was. Ik schrok me dood. Bijna wilde ik gaan rennen. Gelukkig bleef ik zitten. Ze namen me mee. Een uur lang heb ik in een cel gezeten. Inclusief camera en stalen toilet.

Als ik nog geen trauma’s had ben ik het nu zelf wel aan het creëren. Dat is ook de reden dat meneer de psychiater het weer zo hard moest verwoorden. Hij had gelijk.. Ik moet stoppen met een puinhoop van mijn leven te maken,

Soms dringen mensen tot me door. Meestal moet ik domweg lachen. Het schiet niet op. Ik weet het niet. Eén ding weet ik wel zeker; Nooit meer in een cel en nooit meer opgepakt worden. Daar begint het stoppen met een puinhoop maken van mijn leven voor nu.

Lees ook:

  • Klein meisje met koffer loopt op eenzame weg

    Het is zover, binnen een paar maanden ga ik met ontslag. Ja, ik ga weg bij de plek waar ik bijna vier jaar hulp krijg. Zo enorm spannend! Ik ben er lang in opname geweest en ben sinds april op…

Meer informatie over borderline

E-book over borderline:

borderline mini header

In deze dsmmini komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij borderline persoonlijkheidsstoornis?
Je leest het in de ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s.
Voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning of nieuwe inzichten.

Dit e-book is een PDF, je kunt hem lezen op je computer of telefoon zonder e-reader!

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer