Op zoek naar mijn balans

Op zoek naar mijn balans

In mijn tijd van afwezigheid ben ik op zoek gegaan, op zoek gegaan naar mezelf. Wat op dit moment voor mij nu echt belangrijk is en waarom ik elke keer tegen hetzelfde aanloop

Een eetstoornis is iets wat ik zie als een muur waar ik overheen moet zien te klimmen, een hele grote muur waar ik voor sta, de stenen zo vast gemetseld dat ik ze niet omgeduwd krijg. Als ik er telkens overheen klim, komen ze vanzelf wat losser te zitten. De fundering zal altijd blijven staan, maar dat zegt niets. Hoe vaker ik er overheen klim, hoe makkelijker het wordt.

Afgelopen maanden ben ik door een diep dal heen gegaan. Ik bleef maar voor de muur staan en klom er niet overheen, hij werd steeds groter in mijn ogen. Mijn lichamelijke klachten namen alleen maar toe. Nu ben ik weer weer op het punt dat ik tegen een opname aan zit. Maar ik vecht, vecht om toch te klimmen, zonder opname! Want met een opname ga ik er niet uitkomen. Het verleden heeft uitgewezen dat het voor mij niet helpend is en de muur juist alleen maar groter maakt.

Ik heb nu de kans om de muur kleiner te maken en er alsnog zelf overheen te komen. Mijn lichamelijke klachten af te laten nemen door te vechten. Het heeft een lange adem nodig, is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar ik kan je vertellen, er zijn wél degelijk lichtpuntjes.

Geluksmomentjes

Iedere dag tel ik mijn geluksmomentjes. Soms is dat er één, maar soms zijn het er wel tien. Iets wat ik geleerd heb van een bijzonder iemand. Iemand die inmiddels dichtbij me staat. Ik had nooit gedacht dat iemand dat zou lukken in zo’n korte tijd. Deze persoon weet mij precies de motivatie te geven om ervoor te zorgen dat ik over die muur klim.

Ik wil mezelf de kans geven om door te vechten me te richten op positiviteit. Door het tellen van mijn geluksmomentjes te zorgen dat ik het zelf red. Ik heb hulp, fijne hulp, waarmee ik de handvatten krijg. Ik balanceer, zoek de balans, raak uit balans, zoek de balans en zo iedere dag weer. Balans is iets wat iedereen nodig heeft in het leven, jong en oud.

Het heeft natuurlijk voor mij ook een vorm van controle, maar op een andere gezonde manier. Ik zal in balans een gezonde manier van controle moeten vinden. Alleen niet de ongezonde manier van ‘balans’ of controle die ik in de eetstoornis zocht.