Het onderbewustzijn herprogrammeren met psych-k

Het onderbewustzijn herprogrammeren met PSYCH-K

Verhaal

Kortgeleden las ik het artikel Niet meer alleen met dsmmeisjes in de Optimist. Toen ik op de website keek, raakte ik onder de indruk van de verhalen en de wijze waarop deze gedeeld worden. Ik ben geen dsmmeisje, maar een man van 60. Ook ik heb een verhaal. Ik wil het graag delen, in de hoop dat iemand er iets aan heeft. Het gaat over PSYCH-K. Dit is een methode om het onderbewustzijn te herprogrammeren.

Psychische en lichamelijke problemen

Ik heb geen DSM-label. Tot anderhalf jaar geleden functioneerde ik volgens maatschappelijke maatstaven. Toen leek de koek op. Ik kreeg slaapstoornissen, darm- en libido-problemen, angstaanvallen. Ik was tot niets meer in staat. Ineens was ik weer een heel onzeker angstig jongetje met een gebrek aan eigenwaarde. Gelukkig wist ik dit voor de buitenwereld te verbergen. Ik was na 40 jaar werken in de WW terecht gekomen. Hierdoor was de stress van het werk er niet meer. Maar angst dat ik het gas niet had uitgezet, een volle email-box, of een afspraak aan het eind van de dag, hielden de stress gewoon in stand.

Communiceren met het onderbewustzijn

Dankzij een aantal bezoeken aan een coach/ traumatherapeut ontstond er weer enige stabiliteit. Daarna kwam ik bij een psychologe terecht die de Amerikaanse methode PSYCH-K gebruikt. Met de methode worden stress en belemmerende overtuigingen getransformeerd. De methode gebruikt spiertesten om met het onderbewustzijn te communiceren. Hiermee wordt achterhaald welke overtuigingen het bewustzijn ondersteunen en tegenwerken. Omdat het onderbewuste meer dan 95% van ons handelen stuurt, kunnen conflicten tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn het leven erg moeilijk maken. PSYCH-K brengt binnen enkele minuten een werkelijke verandering aan in het onderbewustzijn. Dit is weer via een spiertest te controleren.

Verbeteringen

Na 4 sessies was ik al een ander mens. Kernovertuigingen zoals Ik ben gelukkig, Ik wil leven en Ik hou van mezelf bleken zwak te testen, terwijl Ik ben ongelukkig, Ik wil dood en ik haat mezelf sterk testten. Ook het vroege overlijden van een partner en traumatische gebeurtenissen in mijn jeugd speelden nog een rol. Het filtersysteem waarmee ik naar de wereld keek zat vol met overtuigingen die een gelukkig en succesvol leven saboteerden.
Inmiddels heb ik nog een groot aantal andere belemmerende overtuigingen opgespoord en getransformeerd. Ik gebruik de methode nu ook zelf. Ik ben klachtenvrij en heb met de ervaringen van de afgelopen anderhalf jaar mijn leven een nieuwe invulling gegeven als coach en mediator.

Nieuwe inzichten

Zoals ik aan het begin aangaf, ben ik geen dsmmeisje. Ik weet niet wat PSYCH-K voor de dsmmeisjes kan betekenen. Wel heb ik bij mezelf en anderen die met psychische problemen worstelden, indrukwekkende verbeteringen zien plaatsvinden. Wellicht kan het testen op het onderbewustzijn ook bij dsmmeisjes nieuwe inzichten geven en vandaar uit een basis voor verandering.

Deze blog is gebaseerd op persoonlijke ervaringen met PSYCH-K en is niet wetenschappelijk van aard (red.)