Het onderbewustzijn herprogrammeren met psych-k

Het onderbewustzijn herprogrammeren met PSYCH-K

Verhaal

Kortgeleden las ik het artikel Niet meer alleen met dsmmeisjes in de Optimist. Toen ik op de website keek, raakte ik onder de indruk van de verhalen en de wijze waarop deze gedeeld worden. Ik ben geen dsmmeisje, maar een man van 60. Ook ik heb een verhaal. Ik wil het graag delen, in de hoop dat iemand er iets aan heeft. Het gaat over PSYCH-K. Dit is een methode om het onderbewustzijn te herprogrammeren.

Psychische en lichamelijke problemen

Ik heb geen DSM-label. Tot anderhalf jaar geleden functioneerde ik volgens maatschappelijke maatstaven. Toen leek de koek op. Ik kreeg slaapstoornissen, darm- en libido-problemen, angstaanvallen. Ik was tot niets meer in staat. Ineens was ik weer een heel onzeker angstig jongetje met een gebrek aan eigenwaarde. Gelukkig wist ik dit voor de buitenwereld te verbergen. Ik was na 40 jaar werken in de WW terecht gekomen. Hierdoor was de stress van het werk er niet meer. Maar angst dat ik het gas niet had uitgezet, een volle email-box, of een afspraak aan het eind van de dag, hielden de stress gewoon in stand.

Communiceren met het onderbewustzijn

Dankzij een aantal bezoeken aan een coach/ traumatherapeut ontstond er weer enige stabiliteit. Daarna kwam ik bij een psychologe terecht die de Amerikaanse methode PSYCH-K gebruikt. Met de methode worden stress en belemmerende overtuigingen getransformeerd. De methode gebruikt spiertesten om met het onderbewustzijn te communiceren. Hiermee wordt achterhaald welke overtuigingen het bewustzijn ondersteunen en tegenwerken. Omdat het onderbewuste meer dan 95% van ons handelen stuurt, kunnen conflicten tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn het leven erg moeilijk maken. PSYCH-K brengt binnen enkele minuten een werkelijke verandering aan in het onderbewustzijn. Dit is weer via een spiertest te controleren.

Verbeteringen

Na 4 sessies was ik al een ander mens. Kernovertuigingen zoals Ik ben gelukkig, Ik wil leven en Ik hou van mezelf bleken zwak te testen, terwijl Ik ben ongelukkig, Ik wil dood en ik haat mezelf sterk testten. Ook het vroege overlijden van een partner en traumatische gebeurtenissen in mijn jeugd speelden nog een rol. Het filtersysteem waarmee ik naar de wereld keek zat vol met overtuigingen die een gelukkig en succesvol leven saboteerden.
Inmiddels heb ik nog een groot aantal andere belemmerende overtuigingen opgespoord en getransformeerd. Ik gebruik de methode nu ook zelf. Ik ben klachtenvrij en heb met de ervaringen van de afgelopen anderhalf jaar mijn leven een nieuwe invulling gegeven als coach en mediator.

Nieuwe inzichten

Zoals ik aan het begin aangaf, ben ik geen dsmmeisje. Ik weet niet wat PSYCH-K voor de dsmmeisjes kan betekenen. Wel heb ik bij mezelf en anderen die met psychische problemen worstelden, indrukwekkende verbeteringen zien plaatsvinden. Wellicht kan het testen op het onderbewustzijn ook bij dsmmeisjes nieuwe inzichten geven en vandaar uit een basis voor verandering.

Deze blog is gebaseerd op persoonlijke ervaringen met PSYCH-K en is niet wetenschappelijk van aard (red.)

Lees ook:

  • Hartjes en madeliefjes

    Ik ging mijn eerste therapiesessie in met een mengeling van hoop en wantrouwen. Hoop dat er een simpele oplossing zou zijn voor waar ik mee worstelde, een oefening, een pil, een antwoord. Wantrouwen omdat ik niet geloofde dat het antwoord…

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer

4 reacties

  1. Ja Ruud, er zijn steeds meer psychologen die toegeven dat het “roeren” in het verleden niet altijd het gewenste resultaat oplevert.
    Naar directe communicatie met het onderbewustzijn middels technieken als PSYCH-K is in de afgelopen 10 jaar uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan.
    Helaas zal het nog minstens 10 jaar duren voordat het eventueel in een curriculum voor psychologisch onderwijs wordt gebruikt.

  2. Inderdaad Faroek. Dat zou best wel nog wel eens een tijd kunnen duren. Gelukkig laat niet iedereen zich hierdoor weerhouden. Er zijn trouwens wel psychologen die met PSYCH-K werken. Ik bereik goede resultaten met mensen die zich voor de methode openstellen en dat is wat mij betreft het belangrijkste. Dat ze uit de vicieuze cirkel komen. Ik maak de drempel zo laag mogelijk door hen gratis te laten kennismaken met de methode, waardoor ze ontdekken hoe groot de mogelijkheden hiervan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.