Nu daddy issues een trend zijn

Nu daddy issues een trend zijn

‘gewoon’ daddy issues

Ik hoor het regelmatig om me heen, “oh, die heeft zoooo daddy issues“. Het irriteert me ontzettend, waarom moeten we dit soort dingen labelen? Waarom moet dit een ‘trend’ worden? Schijnbaar bestaat er een type voor daddy issues. Waarschijnlijk heeft het een nare bijsmaak, is het iets wat gezegd wordt tegen ‘sletten’, ‘bitches‘ enzovoort. Het wordt gezegd tegen lesbische meisjes en tegen jongens die niet tegen autoriteit kunnen. Als iemand zijn mening sterk uitspreekt over sekse of snel emotioneel wordt als het hierover gaat. Veel mensen kijken er niet meer van op als het benoemd wordt. Het wordt net zo gemakkelijk gezegd als “is ze ongesteld of zo?!”

deze term ligt dieper

Wat veel mensen niet begrijpen is dat het veel meer is dan in welke context het nu gebruikt wordt. Het is niet hetzelfde als ongesteld zijn, absoluut niet vergelijkbaar zelfs! Immers worden (over het algemeen) alle vrouwen ongesteld, waarvan de meeste ook last hebben van hun hormonen waardoor ze wat gevoeliger kunnen zijn. Daddy issues zijn absoluut anders! Het heeft niks te maken met een mening hebben, ook je gendervoorkeur binnen een relatie staat er los van.

In het begin had ik niet eens door wat ze er mee bedoelden, naïef maar waar, tot ik een serie keek waardoor het me duidelijk werd. Eerder deed het geen zeer als ik het weer eens om me heen hoorde. Nu het mij duidelijk is, doet het me pijn. Ik ben geen persoon die dit laat merken, het is mijn gevoel en dit mag ik niet bij anderen neer leggen; vind ik. Wel wil ik graag mijn stem laten horen. Het doet pijn om deze term te horen die ondertussen een trend is geworden. Als je het logisch bekijkt is het raar dat we het op deze manier gebruiken, zo makkelijk, zo oppervlakkig.

my daddy issues

Ik realiseerde me op een gegeven moment dat ik ze heb. Voor mij bestaan mijn problemen uit een aantal dingen:

  • geen relaties aandurven
  • geen mannen vertrouwen
  • slecht om kunnen gaan met autoriteit
  • angstig voor boze mensen
  • extreem feministisch instelling

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer dingen die ik nu (nog) niet in zie. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit heeft. Waarschijnlijk worden iedere dag mensen gekwetst, slachtoffers gekwetst. Niemand heeft ooit serieus met mij hier over gesproken, het werd niet opgemerkt. Eigen schuld dikke bult.

Maar wat ik graag wil zeggen is: Als dit onderwerp je pijn doet, als het woord daddy issues je raakt, de waarheid voor je is… Je bent niet alleen. Deel je verdriet en accepteer dat het zo is, accepteer dat andere mensen dit niet zien maar maak dit niet jouw probleem. Trends zijn stom maar ze waaien over. Ik wacht met smart op de tijd dat deze trend over gewaaid is zodat ik niet meer iedere dag geconfronteerd word met wat het voor mij betekent en de luchtige manier waarop er mee om gegaan wordt.

Lees ook:

  • mens alleen op een rots

    Ik lees net een artikel waarin wordt uitgelegd hoe een kind van getraumatiseerde ouders, die traumarealiteit overneemt en dus alles in staat stelt om aan de behoeften en gevoelens van die ouder tegemoet te komen. Dat er daardoor een vals…

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.