stoomtrein

Niet ontsporen

Als je een klein stukje van je leven uitvergroot kan je doen alsof je je hele leven op een rijtje hebt. Alsof de rails waarop je rijdt niet op het punt staan op te houden en je gaat ontsporen. Als je beweert dat het op je werk wel goed gaat, dan geloof ik dat wel. Maar hoe gaat het met jou? Met de rest? Hoe gaat het nou?

Als ik een klein stukje van mijn leven uitvergroot dan gaat het prima, op school gaat het goed. Mijn huis is schoon. Ik ben niet ziek. Op werk gaat het goed. Maar ik zie dat het spoor ophoudt te bestaan en ik straks ga ontsporen. Niemand die dat dan aan zou hebben zien komen.

Ze vragen me naar de dingen die zij belangrijk vinden. Hoe gaat het op school? Hoe gaat het op je werk? Hoe gaat het met de liefde? En als ik het beeld verklein en me afvraag hoe het mij gaat, kan ik dat dan aan? Durf ik de vraag te beantwoorden? Wat heb ik een geluk dat het me zo weinig gevraagd wordt.

De tranen halen me in, ik voel het laatste stukje rails onder de wielen van mijn leven, het draagt me nog een kleine seconde voordat ik omval. Eens in de zoveel tijd dan ontspoort alles en moet ik mezelf weer opbouwen, rails neerleggen en bepalen welke richting ik op ga.

Vandaag besliste ik dat ik ga vragen of ik een stukje mee mag rijden op de rails van een ander. En dat dit betekent dat ik niet hoef te ontsporen is zó mooi, zo mooi, dat ik misschien de volgende keer wel durf te vragen of iemand me wil helpen om samen rails neer te leggen.

Ik vergroot vandaag het stukje waarnaar gevraagd wordt en ik zeg dat het prima gaat. En als ik het beeld weer verklein, gaat het ook prima. Ik ben niet ontspoord.

Lees ook:

  • puzzelen

    Ik ben bezig met een puzzel van Jan van Haasteren en wie deze puzzels kent weet dat dit met recht puzzelen te noemen is. Ik probeer de stukjes ongeveer op de goede plek te leggen omdat ik gewoonweg niet weet…

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.