night vintage music bokeh

Muziek was het enige wat mij staande hield

Nothing in this world got me like you do baby
I’d give up my soul If I couldn’t sing with you daily
I’m not the only girl In love with you like crazy
I appreciate your groove
Now I know I owe everything to you… Music

Een stuk uit het nummer Music van Joss Stone; een lovesong speciaal gericht op muziek.
Een nummer waarin ik mij heel erg kan vinden, naast tig andere songs.

Muziek speelt een grote rol in mijn leven. Naast het feit dat ik zangeres ben, helpt muziek mij door zware tijden heen. Sterker nog, muziek was het enige wat mij staande hield tijdens mijn depressie.
Ik voelde mij niet begrepen. Kon mijzelf niet uiten. Vrienden had ik praktisch niet en mijn familie, tja, die wisten ook niet hoe ze met mij om moesten gaan en ook zij begrepen niet door wat voor hel ik ging.
In muziek voelde ik mij wel begrepen. Zij was mijn beste vriendin, mijn enige troost die ik had. Ik bracht mijn tijd het meest door met haar in mijn kamertje. Alleen zij wist nog hoe zij tot mijn diepste kern kon komen.

Ik was vlak, toonde geen enkele emotie, kon die ook amper voelen. De enige die toch enigszins een beetje emotie in me naar boven liet komen, was muziek. Ook hielp het voor anderen om erachter te komen hoe het met me ging. Vooral mijn moeder kon op basis van de muziek die ik op het moment luisterde horen in wat voor stemming ik was. Er is één nummer waar ze nog steeds de rillingen van krijgt als ze die hoort. Een nummer wat ik vaak draaide als het echt niet goed ging. Ik heb het nummer ook bewust al jaren niet meer gedraaid, omdat ik weet hoeveel moeite mijn moeder er mee heeft en omdat het mij weer terugbrengt naar die verschrikkelijke tijd.

Muziek is blijvend, zij kan je simpelweg niet verlaten. Misschien maakte dat wel dat het mij staande hield. En nog steeds is muziek het eerste waar ik op terugval als ik het moeilijk heb, boos of verdrietig ben of last heb van stress. Ik voel soms zo’n grote drang om te zingen; dan weet ik dat ik mijn emoties er even goed uit moet gooien. Ik zeg ook altijd dat je mij pas echt leert kennen als je mij hoort en ziet zingen. Ik vind het soms nog steeds moeilijk om mij in een gesprek te uiten, maar als ik zing, leef ik op en komen alle emoties los die ik op dat moment voel. Als ik naar jazz luister of piano speel word ik rustig, als ik hardloop zet ik vaak Hard Rock aan waar ik een gigantische kick van krijg om beter te presteren, mijn songwritingboekje is mijn dagboek en als ik op het podium sta voelt het als thuis. Muziek is bij mij met alles verweven en vaak een belangrijke factor in de keuzes die ik maak. Now I know I owe everything to you geldt ook zeker voor mij, want ik weet niet waar ik nu zou zijn als ik niet zo’n grote steun had gehad aan muziek.