Most wonderful time…

Kerst, the most wonderful time of the year… toch? Mensen zijn vrolijk en gezellig met elkaar, zitten bij elkaar, je ziet ze lachen en proosten. Je wordt overspoeld met kerstfilms op Netflix en Videoland en de kerstliedjes dreunen de radio uit.

Voor mij is de decembermaand een hele grote spiegel, een spiegel met wie of wat ik mis, een spiegel voor wat er allemaal gebeurd is dit jaar. Vooral ook voor wie ik allemaal verloren ben. Een grote angst komt over me heen, een verstikking, de angst voor het komende jaar, het niet meer weten waar ik het soms voor doe. Maar het is kerst, dus zet ik mijn leukste glimlach op, ik hang alvast mijn mooie jurk aan de deur, zet mijn hakken klaar en gaan maar. Niemand zal weten van mijn huilende innerlijk, van de littekens op mijn armen en op mijn hart.

Kerst is een confrontatie, niet alleen voor mij. Misschien ook voor de mensen die dit lezen. Veel mensen zeggen wel: kijk naar wat je hebt. Daar moet je toch blij om zijn? En ja, natuurlijk zie ik de blije momenten ook, maar in mijn kerstboom overheersen de kapotte lichtjes. Veel mensen kijken er overheen, zien alleen de brandende lampen, maar ik voel ook de gedoofde lichtjes die niet meer aan zullen gaan. 

Fijne kerst iedereen.

Lees ook:

  • Verschillende betekenissen gekoppeld aan een woord. In eerste instantie denk je bij bucketlist aan dingen die je gedaan moet hebben voor je dood gaat. Daar kan een oneindig lange lijst uit ontstaan. Ik vind het trouwens niet alleen een lijst…

    Bucketlist

7 reacties

  1. Welkom hier, want volgens mij is dit je eerste blog?
    Heel erg mooi geschreven en ook heel erg veel herkenning. Ik vind de kerstdagen ook altijd erg lastig, want ik zie ook meer wat ik mis, hoe anders ik bepaalde dingen had gewild en de kapotte lampjes..
    Sterkte tijdens deze dagen, zie het als een gewone dinsdag en woensdag

    1. Dankjewel! Ja dit was mijn eerste blog inderdaad, ik zie de reacties nu pas dus vandaar deze late reacties.. ik hoop dat ook jij de dagen doorgekomen bent!! Dankjewel voor de goeie tip!! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.