Most wonderful time…

Kerst, the most wonderful time of the year… toch? Mensen zijn vrolijk en gezellig met elkaar, zitten bij elkaar, je ziet ze lachen en proosten. Je wordt overspoeld met kerstfilms op Netflix en Videoland en de kerstliedjes dreunen de radio uit.

Voor mij is de decembermaand een hele grote spiegel, een spiegel met wie of wat ik mis, een spiegel voor wat er allemaal gebeurd is dit jaar. Vooral ook voor wie ik allemaal verloren ben. Een grote angst komt over me heen, een verstikking, de angst voor het komende jaar, het niet meer weten waar ik het soms voor doe. Maar het is kerst, dus zet ik mijn leukste glimlach op, ik hang alvast mijn mooie jurk aan de deur, zet mijn hakken klaar en gaan maar. Niemand zal weten van mijn huilende innerlijk, van de littekens op mijn armen en op mijn hart.

Kerst is een confrontatie, niet alleen voor mij. Misschien ook voor de mensen die dit lezen. Veel mensen zeggen wel: kijk naar wat je hebt. Daar moet je toch blij om zijn? En ja, natuurlijk zie ik de blije momenten ook, maar in mijn kerstboom overheersen de kapotte lichtjes. Veel mensen kijken er overheen, zien alleen de brandende lampen, maar ik voel ook de gedoofde lichtjes die niet meer aan zullen gaan. 

Fijne kerst iedereen.

Lees ook:

 • Pier in zee

  Ik loop over het strand. Het is ijskoud, maar het boeit me helemaal niet. Ik heb de hand van m'n vriendje vast. De persoon die ik het meest vertrouw, waar ik superveel om geef. Hij…

 • pexels photo 245618

  Ik ben al vijf dagen aan het twijfelen. Zal ik iets schrijven? Ik wil zo graag dat mensen me vooral zien als een intelligent, lief, grappig, snel, stuiterend ding. Niet als een vrouw met een…

 • twee vriendinnen op een steiger

  Het is raar om een soort van opluchting te ervaren wanneer je een aantal dagen niet in mijn leven bent, althans niet aanwezig. Berichten stromen binnen en dat is goed en gezellig. Ik begin me…

7 reacties

 1. Welkom hier, want volgens mij is dit je eerste blog?
  Heel erg mooi geschreven en ook heel erg veel herkenning. Ik vind de kerstdagen ook altijd erg lastig, want ik zie ook meer wat ik mis, hoe anders ik bepaalde dingen had gewild en de kapotte lampjes..
  Sterkte tijdens deze dagen, zie het als een gewone dinsdag en woensdag

  1. Dankjewel! Ja dit was mijn eerste blog inderdaad, ik zie de reacties nu pas dus vandaar deze late reacties.. ik hoop dat ook jij de dagen doorgekomen bent!! Dankjewel voor de goeie tip!! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik toon graag een persoonlijke blog onder mijn reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.