Wat mis ik?

Wat mis ik?

Iets missen maar niet weten wat. Iets zoeken maar niet weten waar je naar op zoek bent. Misschien wel het meest frustrerende wat er is. Wat mis ik? Waarom kan ik het niet vinden?

Hoe langer ik er naar op zoek ben, hoe duidelijker het wordt. Maar wil ik wel dat het duidelijker wordt? Wil ik wel weten wat ik mis? Ik wil het niet weten omdat het te pijnlijk is. Niet alleen voor mezelf maar ook voor de mensen die er voor hadden moeten zorgen dat ik dit niet mijn hele leven al zou missen, namelijk mijn ouders. Ik heb ouders, in tegenstelling tot helaas sommige anderen. Maar toch voelde het alsof ze nooit mijn ouders waren, maar strenge, oneerlijke straffers.

Mensen zeggen: ‘Wat je nooit hebt gehad, kun je niet missen’.
Maar waarom mis ik toch iets mijn hele leven lang? Velen zeggen dat het een menselijk iets is, dat mensen zelfs niet zonder kunnen.

Zou ik, doordat ik het nooit oprecht als kind zijnde heb gehad, het mezelf ook niet kunnen geven? Zou ik, doordat iedereen altijd een hekel aan mij had, mezelf ook intens zijn gaan haten? Waarom zet ik de negatieve opmerkingen en straffen die mijn ouders mij gaven door naar mezelf? Ik woon niet meer bij ze, ik heb geen contact meer met ze, waarom straf ik mezelf dan zo? Omdat ik het verdien? Omdat ik iets mis wat ik niet wil missen?

Ik mis een liefdevolle familie
Ik mis een moeder met wie een dochter alles kan bespreken
Ik mis een vader die me beschermt
Ik mis troost
Ik mis knuffels, niet alleen troost knuffels maar ook gewoon omdat het kan
Ik mis…
Ik mis heel veel…

Maar zal ik het ooit vinden?

MeisjeachterhetMasker Missen

Lees ook:

  • rennend meisje

    Ik heb vaker contact gehad met de crisisdienst. Hoewel dit meestal niet echt fijn is, hielp het uiteindelijk meestal wel. Eén keer was dit totaal niet het geval en liep het compleet uit de hand. Ik was vrijwillig opgenomen op…

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.