meisje en hondje

Mijn hondje helpt mij

In augustus 2019 was ik klaar bij het revalidatietraject voor mijn conversiestoornis. Nu, zes maanden later, mag ik gaan beginnen met groepstherapie, ook gericht op mijn lichamelijke klachten. Het heeft zes maanden geduurd om weer bij een nieuwe hulpverlening te komen. In de tussentijd ben ik nog ergens anders geweest maar zij konden mij niet helpen, omdat mijn lichamelijke klachten te veel in de weg staan.

In december heb ik een hondje gekocht en sinds ik dat hondje heb gaat het beter met me. Het gaat nog steeds niet goed, en ik heb nog steeds veel hulp nodig, maar ik heb nu een reden om hier te zijn en een reden om op te staan. Ik val minder vaak om en krijg minder vaak paniekaanvallen sinds hij er is.

Het hondje is ook iets waar ik ontzettend trots op ben. Ik ben maanden bezig geweest bij mijn ouders. Ze waren het er niet mee eens omdat ze bang waren dat ik de hond vóór mijn herstel zou zetten en ze vroegen zich af of dit wel het juiste moment zou zijn. Uiteindelijk heb ik toch gedaan en wat heb ik veel aan hem. Ik ben mijn ouders nog steeds dankbaar dat ik toch een hondje mocht.

Mijn problemen zijn door hem een beetje aan de zijkant geschoven. Ik heb nu afleiding, want ik heb een hondje waar ik voor moet zorgen. Omdat ik afleiding heb, zeggen mensen nu al snel ‘oh dan gaat het nu beter met je’, of ‘dan heb je nu toch geen therapie meer nodig?’ Maar dat klopt niet. Ik heb nu afleiding, maar mijn problemen zijn er nog steeds en die blijven bestaan als er niks aan gedaan wordt.

Nu mag ik beginnen met de groepstherapie. Dit heb ik ineens te horen gekregen. Het is spannend, en snel. Maar ik wil er voor gaan. Ik wil gaan voor mijn herstel, zodat ik weer een fijn bestaan krijg en een toekomst die ik verdien.