meisje en hondje

Mijn hondje helpt mij

In augustus 2019 was ik klaar bij het revalidatietraject voor mijn conversiestoornis. Nu, zes maanden later, mag ik gaan beginnen met groepstherapie, ook gericht op mijn lichamelijke klachten. Het heeft zes maanden geduurd om weer bij een nieuwe hulpverlening te komen. In de tussentijd ben ik nog ergens anders geweest maar zij konden mij niet helpen, omdat mijn lichamelijke klachten te veel in de weg staan.

In december heb ik een hondje gekocht en sinds ik dat hondje heb gaat het beter met me. Het gaat nog steeds niet goed, en ik heb nog steeds veel hulp nodig, maar ik heb nu een reden om hier te zijn en een reden om op te staan. Ik val minder vaak om en krijg minder vaak paniekaanvallen sinds hij er is.

Het hondje is ook iets waar ik ontzettend trots op ben. Ik ben maanden bezig geweest bij mijn ouders. Ze waren het er niet mee eens omdat ze bang waren dat ik de hond vóór mijn herstel zou zetten en ze vroegen zich af of dit wel het juiste moment zou zijn. Uiteindelijk heb ik toch gedaan en wat heb ik veel aan hem. Ik ben mijn ouders nog steeds dankbaar dat ik toch een hondje mocht.

Mijn problemen zijn door hem een beetje aan de zijkant geschoven. Ik heb nu afleiding, want ik heb een hondje waar ik voor moet zorgen. Omdat ik afleiding heb, zeggen mensen nu al snel ‘oh dan gaat het nu beter met je’, of ‘dan heb je nu toch geen therapie meer nodig?’ Maar dat klopt niet. Ik heb nu afleiding, maar mijn problemen zijn er nog steeds en die blijven bestaan als er niks aan gedaan wordt.

Nu mag ik beginnen met de groepstherapie. Dit heb ik ineens te horen gekregen. Het is spannend, en snel. Maar ik wil er voor gaan. Ik wil gaan voor mijn herstel, zodat ik weer een fijn bestaan krijg en een toekomst die ik verdien.

Lees ook:

 • balletten in de regen

  Het was een hele stap toen ik in april 2018 durfde te vragen of balletschool Heerhugowaard openstond om mij, samen met met mijn hulphond Nina, toe te laten in de les. Er werd positief gereageerd en we werden met open…

lees meer

4 reacties

 1. Mijn hond redt op een dagelijkse basis mijn leven. Ik vind dat de waarde van honden echt onderschat worden in de maatschappij. Veel geluk en plezier met je hond toegewenst!

 2. Ik heb ook een hond die mij helpt beter voor mezelf te zorgen. Voor wie ik naar buiten moet ook als ik pijn heb of liever onder mijn deken wil blijven. Een hondje die blij is als ik thuis kom en voor wie het niet uitmaakt hoe mijn stemming is omdat ik toch wel de liefste ben. En die maar wat graag bij me komt liggen als pijn me dwingt rust te nemen.

  Heel veel succes met je therapie. En wat fijn dat je hondje je helpt om je klachten te verminderen!

 3. Ten eerste wil ik je heel veel kracht en succes toewensen met je therapie .

  En inderdaad honden geven je onvoorwaardelijke liefde en ze oordelen en vooroordelen nooit en zijn altijd blij om je te zien al ben je maar even weg geweest .
  Zelf heb ik 3 honden waarvan er 1 zeer belangrijk is voor mij , hij is mijn Buddy hulphond waar ik ben daar is hij echt mijn zielsverwant .

  De beste therapeut op 4 pootjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.