Mijn avontuur in Spanje

Ondertussen zit ik alweer ruim drie maanden in Spanje, waar ik vrijwilligerswerk doe bij een paardenopvang. Het is zwaar hier. Niet zozeer het verzorgen van de dieren, maar vooral de weg die ik met mezelf bewandel. 

In augustus ben ik terug naar Spanje vertrokken, nadat ik daar in juli drie weken vrijwilligerswerk had gedaan. Dit beviel me prima, dus belden de eigenaresse van de stichting en ik met mijn ouders om te vertellen dat het ons beiden een strak plan leek als ik hier zes maanden zou blijven. Zo kon ik aan mezelf gaan werken en kon zij me de hulp geven die ik nodig had. Ik kon in een vertrouwde, maar toch andere wereld gaan knokken met mezelf.

6 augustus ben ik dus eerst terug naar Nederland gevlogen om mijn spullen in te pakken, mijn eigen studio op te zeggen, afscheid te nemen van mijn vrienden en familie en van mijn begeleidsters. Dat laatste viel me enorm zwaar en daar struggle ik nog steeds enorm mee. Ik kan ook zeggen dat die week een enorme borderlineweek is geweest. Er waren enorm veel pieken, dalen en paniekaanvallen. De strijd met mezelf kost me mijn energie en vaak ook mijn humeur, zo kan het het ene moment enorm goed gaan en kan er binnen een uur pure paniek uitbreken. 

13 augustus ben ik terug naar Spanje gevlogen. Wat een ellendige dag vond ik dat, de dag dat ik daadwerkelijk Nederland los moest laten en moest gaan knokken voor wie ik wil zijn. Ik heb één terugval gehad in het zelfbeschadigen, wat me bijna mijn verblijf in Spanje gekost heeft.

14 augustus was een hele zware dag. Het was mijn eerste werkdag, na de heftige week in Nederland, maar ook één van de mooiste dagen. Het was de dag dat er een nieuw paardje naar de stichting zou komen. Haar naam is Andrea, ze is een merrie van 4 jaar oud. Ze zat onder de wonden en was sterk vermagerd. Ik voelde meteen dat ik haar een goed en nieuw thuis wil geven. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken, maar ze moest eerst aansterken en de wonden moesten genezen.

20 oktober was de dag dat ik mijn vader sprak die met het nieuws kwam dat ik mijn eerste eigen paard zou krijgen: Andrea zou van mij worden. Nu, 3,5 maand later, is ze bijna volledig genezen van alle wonden en is ze aardig op gewicht. Wel moet er nog wat gebeuren aan haar spieren, maar we hebben nog drie maanden voor ik zelf weg ga uit Spanje om me weer in Nederland te vestigen. 

Vaak denk ik dat ik al wel weer klaar ben voor mijn terugkeer naar Nederland maar het tegendeel is bewezen. Afgelopen week ben ik naar Nederland geweest en het viel me heel zwaar. Ik heb al mijn vrienden, begeleidsters en familieleden gezien, maar heb dus ook weer meteen afscheid moeten nemen. Ik kan zeggen dat dit alles behalve vlekkeloos ging en ook echt niet zonder tranen en paniekaanvallen. Ik weet niet zo goed wat ik met mijn leven aanmoet, omdat ik zo tussen twee werelden leef. In Nederland zitten al mijn vrienden en familieleden. In Spanje zit ik in alle rust tussen de dieren, maar enorm ver weg van mijn vrienden, wat het heel zwaar blijft. In Nederland heb ik heimwee naar Spanje, in Spanje heb ik heimwee naar Nederland.

Al met al heb ik één advies: Kies waar je zelf gelukkig van wordt, hierdoor kom je het verst. En dit hoeft niet in één keer vlekkeloos te gaan.

Ook zin gekregen om te schrijven? Stuur een blog in naar dsmmeisjes!