pillenpotjes

Medicatie bij psychische problemen, lust of last?

Al meerdere jaren ben ik een gebruiker van medicatie voor mijn psychische problemen. Verschillende middelen heb ik geslikt of geprobeerd. Het ene middel had meer effect dan het andere middel. Inmiddels ben ik begonnen met een, voor mij nieuwe, combinatie van antidepressiva en antipsychotica. 

In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende meningen gehoord over medicatie. De ene persoon adviseerde mij om juist wel medicatie te gaan slikken, de andere persoon adviseerde juist het tegenovergestelde. Dit voelde soms erg verwarrend.

Nu ben ik op een punt dat ik er een eigen mening over heb kunnen vormen. Mijn hulpvraag is voor mij duidelijk rondom het slikken van medicatie. De spanning in mij loopt te vaak erg hoog op. Hierdoor kan ik niet meer handelen en kan ik niet meer voor mijzelf zorgen. De spanning verlagen is dan ook bijna onmogelijk voor mij op dat soort momenten.

Daar komt voor mij de medicatie om de hoek kijken. Want hoe kan ik aan mijzelf werken als de spanning in mij zo hoog is en mij in de weg zit? Ik heb iets nodig wat de ergste pieken er vanaf kan halen, zodat ik het daarna weer zelf kan. En ik heb dat gevonden in de vorm van medicatie.

Betekent dit dat dat voor iedereen zo is? Nee, natuurlijk niet. Ieder van jullie heeft een andere hulpvraag, andere behoeften en andere gevoelens. Bij de ene helpt medicatie wel, bij de andere niet. De ene voelt zich wel prettig bij het slikken van medicatie en de ander niet.

Ik deel dit met jullie omdat ik hoop dat jullie voor jezelf een eigen mening hierover kunnen vormen. Wat ik kan is mijn ervaring delen rondom medicatie. Voor mij is medicatie echt een redding. Nee, medicatie maakt mij niet beter, het lost niks op. Echter is het voor mij wel een ondersteuning.

Dus twijfel jij of je wel of geen medicatie wilt gaan slikken? Voel jij je anders omdat je wel of juist geen medicatie slikt? Probeer lief te zijn voor je zelf. (Blegh, stom cliché eigenlijk). Je hoeft niet in een bepaald plaatje te passen. Voor iedereen is het gevecht anders. Je mag je eigen mening vormen.

Lees ook:

  • Onderstaande blog gaat in op een persoonlijke ervaring met antidepressiva. Op zoek naar objectieve informatie over antidepressiva? Kijk op antidepressiva.nl Medicijnen slikken is voor mij altijd een heikel punt. Ik doe het, maar niet omdat ik het zo leuk vind.…

    De pillenkwestie

2 reacties

  1. Duidelijk artikel. Heel herkenbaar. Ik startte ongeveer om deze redenen ooit met medicatie. En helaas is er ook wel eens medicatie nodig om een acute vorm van paniek af te remmen. Nee, het is niet leuk, maar ik schaam me er niet (meer) voor en ik ben blij dat het er is.
    Lees een van mijn persoonlijke blogs: Komt een hypochonder bij de huisarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.