rolstoel

Leven met een functionele neurologische stoornis

Ik was 17 toen ik ziek werd. Het begon met aanvallen met veel pijn op mijn borst. Ik kreeg vele ziekenhuisonderzoeken, later bleken het paniekaanvallen te zijn. Ik kreeg veel last van mijn lichaam, vooral van mijn benen. Ik kreeg een pijnlijk neurologisch onderzoek en daaruit kwam dat ik een functionele neurologische symptoomstoornis heb. De verbinding tussen hersenen en zenuwen hapert en daardoor heb ik last van uitvalverschijnselen, hierdoor zit ik vaak ook in een rolstoel.

Nu, drie jaar verder, zit ik al een paar weken lang in een rolstoel, door de pijn, maar ook door de kracht- en spierverlies. Ik kan niet meer naar school en niet meer werken. Ik weet ook hoe het voelt om depressief te zijn, angsten te hebben, trauma’s en persoonlijkheidsproblematiek . Dit speelt nu ook al een aantal jaar. Hiervoor slik in Antidepressiva en dat helpt mij door de dagen heen te komen en het wat dragelijker te maken.

Ik heb in een revalidatietraject gezeten en daar hebben ze mij heel goed geholpen, alleen ze wisten al dat ze mij niet beter konden maken. Vele wachttijden en gesprekken verder ben ik bij een ziekenhuis gekomen waar ze me goed helpen met mijn benen, maar omdat ik van ver kom lijkt er geen vooruitgang te komen. Ik sta nu ingeschreven bij de GGZ voor mijn psychische problemen. Mijn angsten, depressie, trauma’s en andere problematiek.

Ik ben te lang stil geweest en heb te lang gedaan of het goed met me ging, maar het gaat niet goed met mij. Mijn chronisch ziek zijn is niet langer mijn geheim. Ik heb een boek geschreven over hoe het voor mij voelt en waar ik doorheen ga om mensen het te laten begrijpen, mee te laten voelen, te inspireren of zelfs te helpen. Ik heb nu zestig boeken verkocht en al zoveel positieve reacties en zoveel reacties van mensen die ook een depressie herkennen en andere psychische ziektes. Ik hoop dat ik zoveel meer mensen kan helpen.

STOP HET STIGMA.

Als je geïnteresseerd bent in mijn boek kan je een berichtje sturen naar mijnweg_naargeluk.