Lisa

 • Lisa reageerde op het bericht, Onkruid vergaat niet 1 maand geleden

  Dank je wel ☺️ En wist niet eens dat dat überhaupt kon. Kan dat bij anderen wel?

 • Ik was inderdaad hier een tijdje niet, maar dacht ook aan jou, grappig 🙂

  En vandaag had ik weer therapie en juist vandaag vroeg m’n therapeute me of ik wel door had dat ik nog steeds alles alleen zit te doen…. En dat kwam binnen ja, want ze heeft gelijk. En wat zou ik haar graag nog meer toe willen laten; echt willen toelaten. Dus het is zo f…[Lees meer]

 • Toen ik ruim anderhalf jaar geleden bij m’n nieuwe therapeute startte, had ik nooit geloofd dat ik me zo open zo stellen zoals ik nu doe. Hoewel er ook nog dat masker is. Ik heb al wat jaren therapie erop zitten, […]

  • Niet iedereen kan zijn verleden achterin een archiefkast proppen. Maar misschien kan je je eigen verhaal een klein beetje veranderen… elke dag een klein beetje.

   Onkruid bloeit het mooist.

  • Hoi Lisa! Ik moest jog veel aan je denken afgelopen tijd! Omdat ik me een aantal maanden geleden zo verbonden voelde met je (blogs). En je mij ook hebt gesteund. Goed om te horen dat de therapie werkt. Hier een beetje hetzelfde verhaal. En wat betreft verleden… Het is wel echt zo, dat het zo voelt, het was echt zo. (dit helpt mij omdat mijn tranen mbt verleden ook erg met slachtofferrol te maken hebben- de idee dat ‘het anders had moeten zijn’..) dan helpt het dus om het te voelen. Onmogelijke taak soms dat wel. Heel veel sterkte in deze tijd! En ook relaties staan onder druk in zulke grote emotionele veranderingen… Maar ook dat kan je nu je zo groeit vast beter aan… Je mag me altijd ‘n persoonlijk bericht sturen als je wat kwijt wil. Liefs!

   • Ik was inderdaad hier een tijdje niet, maar dacht ook aan jou, grappig 🙂

    En vandaag had ik weer therapie en juist vandaag vroeg m’n therapeute me of ik wel door had dat ik nog steeds alles alleen zit te doen…. En dat kwam binnen ja, want ze heeft gelijk. En wat zou ik haar graag nog meer toe willen laten; echt willen toelaten. Dus het is zo fijn dat ze het benoemt, want dat voelt toch als een uitnodiging.
    Beetje bij beetje meer vertrouwen.

    En ik vind jouw reactie echt ook heel fijn en lief. M’n DM staat ook altijd open voor jou, het scheelt altijd als iemand je gewoon begrijpt. <3

  • *een oprechte glimlach* fijn. Bijzonder Liefs!

  • Lieve Lisa,
   Ik denk soms/vaak ook dat het nooit overgaat, tegelijkertijd denk ik ook dat het daar niet om gaat. Je verleden blijft je verleden en ook het verdriet daarover. Waar het volgens mij wel omgaat is het proces van je zelf daarin en de vooruitgang (hoe klein ook) er is. En dat je deze vooruitgang ziet en mag omarmen. Ik lees in jouw stuk veel vooruitgang.

   liefs

  • Lisa antwoordde 1 maand geleden

   Dank je wel ☺️ En wist niet eens dat dat überhaupt kon. Kan dat bij anderen wel?

  • Anne antwoordde 1 maand geleden

   Je kan je op de nieuwsbrief van dsmmeisjes abonneren via http://eepurl.com/dM5ig-/ . Je kan je niet op een specifieke auteur abonneren, helaas

 • Lisa reageerde op het bericht, Boos kind 7 maanden, 3 weken geleden

  Wat fijn dat jouw gezonde volwassene al best overeind kan blijven en anderen op hun plaatst kan zetten. Hartstikke goed!
  En dat je behandeling niet wordt afgerond zoals zou moeten is wel ronduit klote. Dat draagt niet bij aan het vertrouwen kan ik me voorstellen.

  (Maar misschien projecteer ik nu hartstikke. En al die modi zijn heel…[Lees meer]

 • Al m’n smileys vallen hier weg zie ik.. ik bedoelde dank je met een grote smile en een bosje tulpen 😉

 • Oh, ja, deze kende ik ja, maar was helemaal weggezakt!

  Ik ga hem laten afdrukken op aluminium ofzo voor aan de muur!

  Bedankt voor deze opfrisser 🙂

 • “Als het eenmaal lente is, dan voel je je vast beter” Inmiddels durf ik te stellen dat dit één van de meest idiote uitspraken is, die je kunt doen tegenover iemand met een depressie en/of andere psychische proble […]

 • Wat ontzettend pijnlijk. Het is zo jammer dat herinneringen en gebeurtenissen van vroeger niet zijn weg te snijden uit het brein. Wat zou dat het zo veel makkelijker maken.

  En ik houd je virtueel even beet als dat mag, gewoon om je warmte en liefde te laten voelen <3

 • Lisa reageerde op het bericht, Vertellen is eng 10 maanden geleden

  Dat is een heel belangrijk inzicht ja! Wat goed en fijn dat je dat nu zo binnen kunt laten komen.
  Verdrietig mogen zijn is eng, aandacht opeisen terwijl je het hebt afgeleerd. Allemaal van die dingen die het uiten in het nu zo moeilijk maakt.

  En ik snap er nu op m’n 37e nog heel vaak geen reet van. Sterker nog, hoe ouder ik word, hoe meer ik…[Lees meer]

 • Lisa reageerde op het bericht, Vertellen is eng 10 maanden geleden

  Zo herkenbaar weer lieverd… Ik snap je zo goed; het is zo takkemoeilijk, ik zat gisteren ook nog ‘lekker’ te vermijden, maar gaf wel aan later dat ik dat zat te doen. Dat is dan weer een stapje.

  Maar je bent zo te lezen keihard bezig. En er hangt een vangnet onder het klimrek, vertrouw daar op. <3

 • Ach lieverd, wat n ongevoelige kutopmerking. En zo terecht wat je schrijft: waarom niet voor jou de juiste vervolghulp halen in plaats van je in je eentje naar huis sturen.

  Wat goed van je dat je dan zelf de crisisdienst hebt gebeld: je kunt goed voor jezelf zorgen, maar nog niet op elk gebied altijd. Omdat je ook ziek bent, psychisch,…[Lees meer]

 • Oh ja, die criticus ja, ook al zo’n bitch. En ja, dat is vaak vergelijkend ja: ik kan mezelf zo mislukt vinden omdat ik ooit wel gewoon werkte en zo en alles gewoon deed en nu niet meer. Het frustreert as hell om ooit gestudeerd en gewerkt te hebben en nu al blij moet kunnen zijn als ik de afwasmachine heb uitgeruimd. Ik vind dat gewoon…[Lees meer]

 • Wat leuk dat je ook mee gaat schrijven <3

 • Daarin herken ik me dan weer veel minder. Zo zie je maar: ook daarin zitten verschillen…

  En spontaan komen de verschrikkelijke werksymposia bij me langs in gedachten of dat ik wel eens deed alsof ik gebeld werd om vooral een excuus te hebben om weg te lopen (schaam schaam).
  En man, wat voelde ik me dan ook weer een mislukking 🙁

  Maar…[Lees meer]

 • Ik lees het allemaal nog een keer het is eng zo te lezen. Want ik herken zo veel.
  Het door vergaderingen heen bibberen, de alarmbellen bij n blik van een vreemde, maar tegelijkertijd lijken alsof je zelfverzekerd bent.

  Ik ben dus niet alleen: we zijn niet alleen

 • Oh ja! Toen ik over sociale angst las, dacht ik ook dat ik dat helemaal niet passend was.

  Ik ben dol op sociale activiteiten. Behalve dan netwerkborrels, bijeenkomsten waar ik niemand ken, bellen is ook niet m’n favoriet. Nieuwe mensen is vaak eerst kat uit de boom kijken.

  En als ik dan na een tijdje merk dat het ok is, me niet afwijst e…[Lees meer]

 • Oh, dan heel fijn dat je deze afleiding hebt, en betaald! Dus hartstikke goed! En maakt me zo jaloers (en ik merk dat het eigenlijk een heleboel meer doet), maar dat is voor nu niet zo relevant.

  En ik hoop dat je je relatie rustiger kunt krijgen. Ik herken het: je verandert, maar de ander verandert niet zo maar mee. Wij gaan sinds eind vorig…[Lees meer]

 • Dat is best een schok toch, ontdekken wat jij als altijd normaal hebt beschouwd, blijkbaar dat niet is.

  Ik vind dat zelf echt heel moeilijk en heel verwarrend eigenlijk.

  Maar inderdaad, stap voor stap….

 • Meer laden