Table of Contents

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

Wat is vliegangst

Mensen met vliegangst zijn erg bang om te vliegen. Vliegangst komt veel voor. Eén derde van de volwassenen heeft in meer of mindere mate last van vliegangst.  

Deze angst uit zich, onder andere op het moment van opstijgen en tijdens het vliegen, in de volgende symptomen:

  • Spierverstijving
  • Hevig ademhalen
  • Hartkloppingen
  • Pijn op de borst
  • Buikpijn
  • Paniekaanvallen
  • Duizeligheid
  • Verminderd waarnemingsvermogen
  • Verminderd geheugen

Vliegangst is vrij onschuldig als je reizen per vliegtuig kunt vermijden. Maar als het voor uw werk of sociale contacten nodig is te vliegen, kan vliegangst je leven erg lastig maken. Er kan dan sprake zijn van een specifieke fobie.

Vliegangst komt betrekkelijk vaak voor. Meestal gaat het gecombineerd met andere problemen zoals claustrofobiehoogtevrees, of sociale angst.

Bekijk de top 100 specifieke fobieën


Widget not in any sidebars

Bekijk de top 100 specifieke fobieën

Gerelateerde artikelen:

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

Meer rust en minder stress

Zoek je naar manieren om meer rust te hebben en minder stress te beleven? Methodes zoals mindfulness en yoga kunnen je op weg helpen. Voor minder dan de prijs van een enkele losse les in een studio krijg je onbeperkt en altijd toegang tot goede en verdiepende Yogalessen, vanaf €9,99,- per maand

Of bekijk andere cursussen die je op weg helpen naar een rustiger leven:

Yoga Nidra

yoga nidra

Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning.

Mindfulness

mindfulness

In deze 8-weekse Mindfulness cursus krijg je een dagelijks stappenplan om thuis aan de slag te gaan met Mindfulness en meer rust en minder stress te ervaren. 

Yoga

yoga stap voor stap

In deze online Yogacursus voor beginners leer je alle basishoudingen van de Yoga aan en kun je lekker thuis, wanneer jij het wil en op je eigen tempo aan de slag met Yoga.

Minimalisme

minimalisme

Het doel van deze cursus is om in zeven weken meer tijd ruimte en vrijheid in je leven te vinden. Je leert te 'Ontspullen' om je externe omgeving op te ruimen en opnieuw in te richten. 'Consuminderen' om meer financiële ruimte te vinden, beter met de aarde om te gaan en te werken aan onthechting van spullen. 'Versimpelen' om meer tijd vrij te maken in het leven.

Reis door de chakra's

chakra

In deze cursus gaan we op reis door de zeven chakra's met de bijzondere en effectieve Yoga Nidra technieken. Je zal een diepe ontspanning zoals nooit te voren ervaren, en werken aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen. Je krijgt toegang tot 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies.

yoga en meditatie

onbeperkte cursus

yoga abonnement

Voor minder dan de prijs van een enkele losse les in een studio krijg je onbeperkt en altijd toegang tot goede en verdiepende Yogalessen.

vanaf €9,99,- per maand

lees meer