Table of Contents

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een klacht die veel voorkomt. Als de vermoeidheidsklachten lang aanblijven of telkens terugkeren kan er sprake zijn van het chronisch vermoeidheidssyndroom. Chronische vermoeidheid (ook wel ME of CVS genoemd) betekent dat de persoon te maken heeft met ernstige vermoeidheidsklachten.

Mensen met CVS zijn al zes maanden achter elkaar moe en er is geen verklaring aan te wijzen voor hun moeheid. Er zijn ook geen lichamelijke oorzaken hiervoor te vinden. Rust nemen helpt niet. Door de vermoeidheid kunnen CVS-patiënten veel minder doen dan zij gewend waren, zowel als het gaat om werk en studie als om hobby en sociale activiteiten.

Chronische vermoeidheid herkennen?

Aan de onderstaande kenmerken kunt u herkennen of er mogelijk sprake is van CVS:

  • de klachten verbeteren niet door rust
  • de vermoeidheidsklachten zijn niet het gevolg van voortdurende inspanning
  • er zijn aanhoudende of telkens terugkerende ernstige vermoeidheidsklachten
  • de persoon functioneert veel minder goed, zowel beroepsmatig als sociaal/persoonlijk
  • er is geen lichamelijke oorzaak voor de ernstige vermoeidheid te vinden
  • de klachten bestaan tenminste 6 maanden

Gerelateerde artikelen:

  • DaretoSeeMe en dsmmeisjes logo

    fysiologische aandoening waarbij de patiënt emotioneel en fysiek uitgeput is en weinig tot niets kan presteren.

Meer rust en minder stress

Zoek je naar manieren om meer rust te hebben en minder stress te beleven? Methodes zoals mindfulness en yoga kunnen je op weg helpen. Voor minder dan de prijs van een enkele losse les in een studio krijg je onbeperkt en altijd toegang tot goede en verdiepende Yogalessen, vanaf €9,99,- per maand

Of bekijk andere cursussen die je op weg helpen naar een rustiger leven:

Yoga Nidra

yoga nidra

Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning.

Mindfulness

mindfulness

In deze 8-weekse Mindfulness cursus krijg je een dagelijks stappenplan om thuis aan de slag te gaan met Mindfulness en meer rust en minder stress te ervaren. 

Yoga

yoga stap voor stap

In deze online Yogacursus voor beginners leer je alle basishoudingen van de Yoga aan en kun je lekker thuis, wanneer jij het wil en op je eigen tempo aan de slag met Yoga.

Minimalisme

minimalisme

Het doel van deze cursus is om in zeven weken meer tijd ruimte en vrijheid in je leven te vinden. Je leert te 'Ontspullen' om je externe omgeving op te ruimen en opnieuw in te richten. 'Consuminderen' om meer financiële ruimte te vinden, beter met de aarde om te gaan en te werken aan onthechting van spullen. 'Versimpelen' om meer tijd vrij te maken in het leven.

Reis door de chakra's

chakra

In deze cursus gaan we op reis door de zeven chakra's met de bijzondere en effectieve Yoga Nidra technieken. Je zal een diepe ontspanning zoals nooit te voren ervaren, en werken aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen. Je krijgt toegang tot 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies.

yoga en meditatie

onbeperkte cursus

yoga abonnement

Voor minder dan de prijs van een enkele losse les in een studio krijg je onbeperkt en altijd toegang tot goede en verdiepende Yogalessen.

vanaf €9,99,- per maand

lees meer