Table of Contents

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

Crisisinterventie psychische crisis

Meer over psychische crisis

Crisisinterventie is de eerste opvang als je in een acute geestelijke noodsituatie bent geraakt. Dat is wanneer je een gevaar bent voor jezelf of voor je omgeving. De crisisinterventie kan op zichzelf al voldoende oplossing bieden, maar is vaak een overgangsstadium naar ‘gewone’ hulpverlening.

Crisisinterventie is nodig, wanneer gevaar ontstaat door psychische problemen. Dit gevaar kan de jouzelf treffen, zoals bij dreigende zelfdoding. Het gevaar kan ook op anderen slaan, bijvoorbeeld wanneer je verward bent en dreigt met agressie. Wachten tot bijvoorbeeld de huisarts weer spreekuur heeft, kan daardoor niet.

Crisisdienst

Als je in acute psychische nood bent en binnen 24 uur hulp nodig hebt, krijg je die van de Crisisdienst. Medewerkers van de Crisisdienst verzorgen de allereerste opvang. Zij spreken jou, bij voorkeur samen met je naasten, stellen een voorlopige diagnose en bepalen wat nodig is om eventueel gevaar af te wenden en het evenwicht zo snel mogelijk te herstellen. De Crisisdienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar voor verwijzers en is er voor mensen van alle leeftijden.

Acute deeltijdbehandeling

Als meer steun en structuur vereist is, kun je opgenomen worden in acute deeltijdbehandeling. De intensiteit van het programma komt tot stand op basis van wat er nodig is voor het verkrijgen van een goed evenwicht. Er wordt gewerkt aan een goede dagstructuur en het weer in goed contact komen met belangrijke anderen. Hiermee kun je je evenwicht weer vinden en je eigen leven weer oppakken. Er wordt zo snel mogelijk toegewerkt naar minder intensieve hulpverlening.

Als een opname nodig is

In een crisis heb je een korte tijd extra veel hulp nodig. Het liefst natuurlijk in je eigen woonsituatie (ambulante hulp). Maar het kan dat je in crisis door de hevige ziekteverschijnselen een gevaar voor jezelf of je omgeving bent. Dan kun je terecht in een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Soms vindt zo’n opname in een gedwongen kader plaats.

Meer over opname bij een psychische crisis


[qcld-ilist mode=”one” list_id=”17301″ upvote=”off” disable_lightbox=”false” column=”1″]

Gerelateerde artikelen:

  • DaretoSeeMe en dsmmeisjes logo

    Hulp nodig? Heb je dringende medische hulp nodig of is er sprake van (dreigend) geweld? Bel dan naar 112. Heb je met spoed psychische hulp nodig? Bel dan je huisarts. Je huisarts schakelt de crisisdienst in. Je kunt het telefoonnummer…

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

Meer rust en minder stress

Zoek je naar manieren om meer rust te hebben en minder stress te beleven? Methodes zoals mindfulness en yoga kunnen je op weg helpen. Voor minder dan de prijs van een enkele losse les in een studio krijg je onbeperkt en altijd toegang tot goede en verdiepende Yogalessen, vanaf €9,99,- per maand

Of bekijk andere cursussen die je op weg helpen naar een rustiger leven:

Yoga Nidra

yoga nidra

Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning.

Mindfulness

mindfulness

In deze 8-weekse Mindfulness cursus krijg je een dagelijks stappenplan om thuis aan de slag te gaan met Mindfulness en meer rust en minder stress te ervaren. 

Yoga

yoga stap voor stap

In deze online Yogacursus voor beginners leer je alle basishoudingen van de Yoga aan en kun je lekker thuis, wanneer jij het wil en op je eigen tempo aan de slag met Yoga.

Minimalisme

minimalisme

Het doel van deze cursus is om in zeven weken meer tijd ruimte en vrijheid in je leven te vinden. Je leert te 'Ontspullen' om je externe omgeving op te ruimen en opnieuw in te richten. 'Consuminderen' om meer financiële ruimte te vinden, beter met de aarde om te gaan en te werken aan onthechting van spullen. 'Versimpelen' om meer tijd vrij te maken in het leven.

Reis door de chakra's

chakra

In deze cursus gaan we op reis door de zeven chakra's met de bijzondere en effectieve Yoga Nidra technieken. Je zal een diepe ontspanning zoals nooit te voren ervaren, en werken aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen. Je krijgt toegang tot 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies.

yoga en meditatie

onbeperkte cursus

yoga abonnement

Voor minder dan de prijs van een enkele losse les in een studio krijg je onbeperkt en altijd toegang tot goede en verdiepende Yogalessen.

vanaf €9,99,- per maand

lees meer