Table of Contents

Conversiestoornis

Last van lichamelijke klachten, maar artsen kunnen geen lichamelijke oorzaak vinden? Bij sommige mensen is er dan sprake van een conversiestoornis.

Veelvoorkomende lichamelijke problemen bij een conversiestoornis zijn: spierzwakte, spierspasmen, moeite met praten, ongevoeligheid voor pijn, doofheid, visuele verstoringen, toevallen en stuipen. Hoewel de lichamelijke klachten écht zijn, vindt de arts geen lichamelijke oorzaak.

De precieze oorzaak van de conversiestoornis is nog onbekend. Waarschijnlijk is deze complex en te vinden in een mix tussen omgeving, erfelijkheid en psychische factoren. Psychische factoren worden verondersteld met de lichamelijke klacht samen te hangen, omdat de start of het verergeren van de klacht voorafgegaan wordt door conflicten of andere bronnen van stress.

Gerelateerde artikelen:

  • DaretoSeeMe en dsmmeisjes logo

    Sommige mensen hebben last van lichamelijke klachten, zonder dat daar een medische oorzaak voor te vinden is. Zij hebben, gedurende langere periode, last van klachten die hun dagelijkse leven beperken.

  • DaretoSeeMe en dsmmeisjes logo

    Somatosaforische aandoeningen zijn onverklaarbare lichamelijke aandoeningen. Zoals de naam al aangeeft, aandoeningen waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden kan worden

Tags: