Table of Contents

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

Behandeling ADHD

ADHD is niet te genezen. Behandeling is gericht op het verminderen van klachten. Vaak bestaat een behandeling uit een vorm van gedragstherapie en/of medicatie.

Psycho-educatie

Psycho-educatie is gericht op dat iemand zo veel mogelijk inzicht en kennis krijgt over ADHD. Het begrijpen van eigen gedrag kan helpen om beter met de symptomen om te kunnen gaan.

Cognitieve Gedragstherapie

Hierbij wordt aandacht besteed aan gedrag en gedachten die van invloed kunnen zijn op de ernst van de symptomen. Het is erop gericht om iemand bewust te maken en meer grip te laten krijgen op zijn/haar innerlijke functioneren. Het kan mensen met ADHD helpen leren nadenken over bepaalde acties en zo hun impulsiviteit te beheersen.

Sociale vaardigheidstraining

Veel mensen met ADHD lopen tegen moeilijkheden aan in sociale contacten. Door middel van een Sociale Vaardigheidstraining worden sociale vaardigheden geoefend om contacten met anderen te kunnen verbeteren.

Fysiotherapie of een sensomotorische training

Veel kinderen met ADHD hebben moeite met fijne motoriek. Fysiotherapie of een sensomotorische training kan dit helpen verbeteren.

Medicijnen

Medicijnen blijken voor mensen met ADHD over het algemeen meer effect te hebben dan therapie. Stimulantia (zoals Ritalin, Concerta en dextro-amfetamine) worden het meest voorgeschreven. Deze werken bij 50-70% van de mensen voor alle ADHD symptomen. De medicatie zorgt ervoor dat mensen met ADHD zich rustiger voelen, meer energie hebben, helderder na kunnen, georganiseerder zijn en zich beter kunnen concentreren.

Soms helpen visolie en Omega 3 supplementen, omdat deze een bevorderend effect hebben op het concentratievermogen.

Gerelateerde artikelen:

  • DaretoSeeMe en dsmmeisjes logo

    Er zijn drie vormen van kunstzinnige therapie - beeldend, muziek, spraak & drama. Bij beeldende kunstzinnige therapie worden creatieve technieken gebruikt, zoals tekenen, schilderen, kleuren of beeldhouwen, om tot psychologische en emotionele inzichten te komen. Onder begeleiding van een kunstzinnig therapeut kun je…

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

Meer rust en minder stress

Zoek je naar manieren om meer rust te hebben en minder stress te beleven? Methodes zoals mindfulness en yoga kunnen je op weg helpen. Voor minder dan de prijs van een enkele losse les in een studio krijg je onbeperkt en altijd toegang tot goede en verdiepende Yogalessen, vanaf €9,99,- per maand

Of bekijk andere cursussen die je op weg helpen naar een rustiger leven:

Yoga Nidra

yoga nidra

Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning.

Mindfulness

mindfulness

In deze 8-weekse Mindfulness cursus krijg je een dagelijks stappenplan om thuis aan de slag te gaan met Mindfulness en meer rust en minder stress te ervaren. 

Yoga

yoga stap voor stap

In deze online Yogacursus voor beginners leer je alle basishoudingen van de Yoga aan en kun je lekker thuis, wanneer jij het wil en op je eigen tempo aan de slag met Yoga.

Minimalisme

minimalisme

Het doel van deze cursus is om in zeven weken meer tijd ruimte en vrijheid in je leven te vinden. Je leert te 'Ontspullen' om je externe omgeving op te ruimen en opnieuw in te richten. 'Consuminderen' om meer financiële ruimte te vinden, beter met de aarde om te gaan en te werken aan onthechting van spullen. 'Versimpelen' om meer tijd vrij te maken in het leven.

Reis door de chakra's

chakra

In deze cursus gaan we op reis door de zeven chakra's met de bijzondere en effectieve Yoga Nidra technieken. Je zal een diepe ontspanning zoals nooit te voren ervaren, en werken aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen. Je krijgt toegang tot 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies.

yoga en meditatie

onbeperkte cursus

yoga abonnement

Voor minder dan de prijs van een enkele losse les in een studio krijg je onbeperkt en altijd toegang tot goede en verdiepende Yogalessen.

vanaf €9,99,- per maand

lees meer