slapend meisje

Jeuk

Ik weet nog dat ik niet kon slapen vanwege de jeuk. Misschien ken je het soort jeuk wel waarover ik het heb. Uiteindelijk durfde ik naar beneden te gaan, waar mama met een paar vrienden zat te drinken. In mijn beleving deed ze dat zo vaak dat ik bijna nooit beneden durfde te komen. Ik zou storen of ze zouden me zien als het vermaak. Ik ben namelijk het meisje met de zonnige glimlach. Ik ben het meisje dat iedereen kan vermaken met mijn kunstjes. Maar ik ben ook het meisje dat wakker ligt van de jeuk.

Waarom dat dit zo was begreep ik niet. Dus ik ging naar mama en vroeg heel voorzichtig of ze me kon helpen. Ik had het gevoel dat ze me voor schut zou zetten bij haar vrienden. Maar uiteindelijk liep ze mee; er moest een zalfje opgesmeerd worden, dat zou de jeuk en irritatie verminderen. Dat dit een zalfje was dat je eigenlijk alleen gebruikt als je volwassen bent, wist ik niet. Mama vast ook niet. Ik durfde het zalfje niet zelf op te smeren. Ik vond mijn lichaam vies en eng. Het was niet van mij, dat rare ding dat die jeuk veroorzaakte. De jeuk had ik vast verdiend omdat ik niet had gezegd dat ik niet wilde. Wat een lafbek vond ik mezelf.

Maar mama smeerde het zalfje en ik moest terug naar mijn bed, alleen. Dan was ik niemand meer tot last, als de jeuk maar zou ophouden. Dan kon ik weer het meisje met de glimlach zijn. Ik was een zonnetje, maar ik vergat even te stralen. De volgende ochtend werd ik wakker en deed ik alsof er niets was gebeurd. Ik was mama immers tot last geweest en dat wilde ik niet meer.

Ik heb na die avond nog heel vaak jeuk gehad. Maar nu ik groot en sterk ben en nee durf te zeggen nooit meer. Nu nooit meer.