Blogs over je beter voelen

Aan wie schrijf jij iets toe?

Vroeger ging een gesprek met een begeleider als volgt: ‘Ik heb een goede week gehad. Het heeft echt geholpen dat een vriend mij hielp door in de ochtend te bellen. Daarnaast bood een begeleider een luisterend oor. Hij bood een veilige plek, zodat ik even mijn verhaal kwijt kon en lukte me om samen met hem een planning te maken. Dat heeft mij enorm geholpen om in de ochtend op te staan. Dus ik ben […]

Verder lezen

Bang om te zeggen dat het goed gaat

Sinds een maand gaat het een stuk beter met mij. Ik ben al anderhalve maand niet opgenomen en het ziet er naar uit dat ik kerst dit jaar thuis met mijn familie vier. Daar ben ik erg blij en dankbaar voor. Ik heb minder suïcidale gedachten, zit lekkerder in mijn vel en kan dankzij de vaardigheden die ik heb geleerd in de VERS-training beter omgaan met crisissen. Kortom, het gaat een stuk beter. Maar als […]

Verder lezen

Het leven ná psychische klachten

Mijn naam is June en ik wil graag schrijven over het leven ná psychische klachten. Al twijfel ik wel eens of er wel een duidelijk ‘tijdens’ en ‘na’ is. Ik heb zelf in ieder geval niet ervaren dat er een duidelijk onderscheid is tussen die twee. Iets met grijstinten. Op een dag besef je dat je jezelf niet meer ziet als ‘psychisch ziek’.  Is alles dan koek en ei? Ook niet. Zijn alle symptomen van […]

Verder lezen