liefde

Intense liefde in een afwijkende wereld

Je begrijpt niet wat ik voel, wat ik bedoel. Ik heb geen idee hoe ik bij jou kan komen. Hoe ik in jouw land kan komen. Hoe ik vol dromen en zonder angsten kan leven. Hoe ik me bemind kan voelen. Hoe ik me minder eenzaam kan voelen. Mijn werkelijkheid wijkt zoveel af van jouw werkelijkheid. En toch houd ik van je, tegen beter weten in. Want mijn eenzame, koude bestaan heeft naast jouw leven weinig zin.

Laat me niet alleen, help me de wereld te begrijpen. Wees de gids die me zal leiden.
Ik ben alleen en al zo lang op reis, ik ben zo moe. Kom, bevrijd me uit mijn vreemde land. Het land vol zorgen en angsten. Laat me in jouw wereld. Laat me op jouw onbezorgde wolken wonen. Laat me alsjeblieft niet alleen. Of toch wel…

Wat zou ik graag proeven van jouw leven. Wat zou ik graag vermengen met jou. Eventjes opgaan in de mensenmassa, zonder afwijkend te zijn. Of me afwijkend te voelen? Ik weet het niet meer. Wat is nog waar? Wat is niet waar? Ik heb geen idee. Ik ben zoekende naar mezelf en tevens zoekende naar jouw leven.  Ik kan niet meer, ik mis mijn onbevangen leven, ik mis het leven. Ik denk continu aan grote levensvragen, ga ik ooit de rust vinden hier? Ik durf niets meer te dromen.

Lieve schat, mijn angst neemt het over van mijn ratio. Ik doe jou pijn, ik wil jou lief hebben. Ik wil aansluiten, maar raak steeds meer verwijderd. Bij jou voel ik me compleet maar tegelijkertijd zo afwijkend. Ik wil schreeuwen: blijf bij mij! Maar in de realiteit schreeuw ik: ga weg! Wandel je eigen pad en vermeng je niet met mijn donkere wereld.

Ik weet niks uit te leggen, niks te zeggen. Ik kan alleen maar hopen, dat ik je ooit, ooit, kan ontmoeten in een soortgelijke wereld. Je hebt geen idee wat je voor me betekent, maar dit zul je ook nooit weten. Mijn onbevangenheid is ergens gesneuveld. Helaas al voor jouw komst. Ik hoop je dit ooit te kunnen bieden, want jij biedt me een stukje leven in mijn donkere bestaan. Je weet het dat ik dit nooit hardop durf te zeggen. Dat ik het altijd een beetje weglach of anders verwoord. 

Maar weet je, ik hou van je. En ooit kom je dit te weten.