rebels meisje

Ineens werd alles anders

Op mijn zestiende kwam ik in de puberteit. In het begin was het normaal pubergedrag. Een beetje rebels, tegenstrijdig. Alleen liep het bij mij vrij snel uit de hand. Ik veranderde van een redelijk gehoorzaam, verlegen en lief meisje naar compleet het tegenovergestelde.

Mijn ouders waren gescheiden. Ik nam soms de moederrol op me en dat is jaren goed gegaan. Alleen kon ik die moederrol niet loslaten, waardoor er veel ruzie ontstond. We kregen ook over veel andere dingen grote ruzies. Ik zocht het ook wel een beetje op, maar de ruzies liepen op een gegeven moment totaal uit de hand. Als we het verbaal niet op konden lossen, werd het fysiek. Als ik dan nog steeds onhandelbaar was, werd ik het huis uit gezet. Alles werd op slot gedaan en mijn spullen werden uit het raam gegooid.

Op school ging het ook niet lekker en ik kwam voor het eerst in een depressie terecht. Ik begon meer te drinken en kwam regelmatig in aanraking met de politie. Niemand, ook ik zelf niet, wist waarom ik mij zo gedroeg en dat onbegrip leverde alleen nog maar meer problemen op. Uiteindelijk werd ik uit huis geplaatst. Dat was het punt waarop ik professionele hulp ben gaan zoeken en in de ggz belandde.

Ik weet nu, vier jaar later, nog steeds niet de precieze reden waarom het zo fout is gegaan en waarom ik niet meer terug kan gaan naar hoe ik vroeger was. Ook vraag ik me af of dit bij anderen ook het geval was, dat er een knop omging waardoor ineens alles anders werd. Nu ben ik wel hard aan het werk om daar oplossingen voor te vinden en kom ik met behulp van therapie steeds iets meer te weten.

Lees ook:

  • black and white woman girl sitting

    Sommige maanden zijn zwaar en andere weken net iets minder zwaar. Dit is hoe je een dysthyme stoornis zou omschrijven. Het is een chronische lichte tot milde depressie. Soms zijn er weken waar de zon…

  • Nachtmerrie van een sociaal angstige

    Sociale angst is mijn duidelijkste psychische probleem, ik pas naadloos in alle omschrijvingen die erbij horen. Alles dat te maken heeft met sociale evenementen of opgemerkt worden in een gezelschap is onbedaarlijk eng. Ik zie…

  • Kopp kind

    Ik ben opgegroeid met psychische problemen, zowel in mijn omgeving als binnen in mijzelf. Ik ben een zogenaamd ‘KOPP-kind’ (kinderen van ouders met psychiatrische problemen). Mijn vader heeft mijn hele leven eigenlijk al een depressie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.