gevangen meisje

Ik zit klem

Er zit een klein meisje in me dat snakt naar troost, verbinding, warmte, een knuffel, enzovoorts. Een meisje dat verdrietig is dat haar volwassen versie dat allemaal nog steeds niet kan ontvangen. Er zit een klein meisje in me dat bang is, omdat de hele wereld nu op z’n kop staat. Een meisje dat zich voelt alsof ze rondzwemt in de grotemensenwereld en het haar boven het hoofd groeit. Een meisje dat niet weet wat ze moet denken en geloven nu er allemaal tegenstrijdige berichten tot haar komen. Een meisje dat niemand durft te vertrouwen en niemand dichtbij durft te laten komen.

Echter, kan ik mezelf niet dichtbij mezelf laten komen. Ik werd erop gewezen door Mirare dat m’n emoties hoog zitten. En toen ik erover na ging denken, realiseerde ik me dat ik inderdaad voel dat er veel emoties zitten en dat die hoog zitten, maar ik kan ze niet echt voelen. Ik weet dat ik me eenzaam, verdrietig en bang voel. Ik kom niet bij dat meisje in mij, dat van alles voelt. Ik kan haar niet toelaten. Mijn hoofd heeft dat meisje geblokkeerd. Ik mag niet dichtbij haar komen.

Tegelijkertijd mogen anderen ook niet dichtbij dat meisje komen. Ik voel me eenzaam, maar houd iedereen op afstand. Ik wil dat mensen dichterbij me komen, maar ik kan ze niet toelaten. Dat vergroot dan weer de eenzaamheid. En dat is een cirkel waar ik steeds weer in terecht kom. 

Fysiek contact met anderen is al beperkt door alle maatregelen, dus ik ben veel afhankelijk van contact via (beeld)bellen en whatsappen. Nou voel ik weinig echte verbinding als ik met iemand aan het whatsappen ben. Dus moet ik het hebben van (beeld)bellen. En ik probeer echt veel contactmomenten in te plannen, omdat ik weet dat ik me anders sowieso eenzaam voel.

Maar als ik dan aan het (beeld)bellen ben, kan ik de ander nog steeds heel moeilijk dichtbij laten. Als de ander doorvraagt en vraagt naar de echte dingen die ertoe doen, dan klap ik dicht of reageer ik bozig. Of ik slik met moeite een bozige, afwerende of cynische reactie in. Het lukt me vaak niet om tot contact en verbinding te komen. Ik zit klem. 

Ik zit klem in m’n eigen dynamiek: ik voel van alles en wil daar graag verbinding over met anderen, maar ik kan mensen niet dichtbij genoeg laten om die verbinding te voelen. Ik kan het kleine meisje niet laten zien.

Dit is waar ik telkens weer tegenaan loop. Niet alleen kan ik zelf niet voor het meisje zorgen, maar ook anderen kunnen er niet voor zorgen. Ik kan zelf niet voor het meisje in mezelf zorgen, omdat ik er niet bij kom. Het meisje zit achter allemaal muren weggestopt. Anderen kunnen niet voor haar zorgen, omdat ik ze niet toe kan laten achter de muren. Klem.

Herken je dit klem zitten?

Lees ook:

Mondkapjes

Als je toch een mondkapje op moet in het OV… dan maar een leuke.

mondkapje triggerwarning

7 reacties

 1. Het is herkenbaar. Ik ken verder je situatie niet, maar er komt een moment waarop je voelt en weet dat er een draai komt en je jouw kleine ik wel leert kennen. Zie het als een nieuwe ontmoeting. Wees jezelf. Voel je bang, verdrietig en alleen.. hoe naar het ook is! Hou vol ❤

 2. Wat herkenbaar! Ook hier zitten de emoties hoog en wil ik dat niet erkennen voor mezelf. Wat is dit een rot tijd. Er komt een moment dat je er wel kunt zijn voor het kleine meisje in je, vertrouw daarop. Heb ook geen oplossing maar geef je wel een knuffel corona of niet, heb het net zo hard nodig als jij!

 3. Ik had dit ook kunnen zijn, ik ervaar dat ook…dankjewel dat je dit hebt opgeschreven.
  Door te zeggen dat het meisje er is, wordt ze niet vergeten.

  Liefs

 4. Ik ga soms tegen een boom zitten. “Bij mensen” kan ik niet, maar luisteren naar de pasgeboren vogeltjes in het bos etc. geeft me wat rust.
  Heb jij ook zoiets?

  1. Nee, ik heb niet echt zoiets. Ik probeer weleens op m’n veilige plek te gaan zitten (zie blog daarover) en daar in contact met mezelf te komen en tot rust te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.