Ik-wil-dood-cocktail

Ik-wil-dood-cocktail

Ik wil niet dat het dit met me doet. Ik wil niet gaan van een ontspannen avond naar: “ik wil dood”, door een goed bedoelde vraag. En ik wil helemaal niet dood, maar mijn gevoel zegt van wel. Ik voel me waardeloos, lelijk, ongewild, diep triest, misselijk.

Het is een mix van chaos in mijn kop. Een soort blender die een giftige cocktail maakt. En ik krijg hem niet uit. Ik kan er niet bij. De knop is stuk en de blender gaat maar door, gooit er maar weer meer ellendige zooi in. De ik-wil-dood-cocktail. Hoofdingrediënt is niet-goed-genoeg.

De trigger is mijn man die, terecht, zijn zorgen uitspreekt. Wel op zijn onbeholpen autistische manier, maar ik weet dat het zorgen zijn. Na wat voorzichtig inleiden vraagt hij of ik wat aan mijn gewicht ga doen. Toevallig had ik vandaag op de weegschaal gestaan en er alweer twee kilo bij gezien. Nou werd ik daar eerder niet warm of koud van. Het schommelt altijd wel een paar kilo heen en weer. Maar de laatste tijd komt er alleen maar bij.

Mijn kleren zitten vervelend strak en mijn conditie is om te huilen. Afgelopen weekend ben ik met mijn dochter de stormbaan van de zeskamp overgeklommen en ik had het er knap benauwd van. Een van mijn medicijnen verlaagd mijn bloeddruk. En met de jaren wordt het stofwisselingssysteem er ook niet vlotter op, dus ik snap best waar het vandaan komt. Ik heb me ook al wel voorgenomen te gaan sporten, maar ik krijg het nog niet echt voor elkaar. Ik heb een hekel aan het benauwd hebben en in het begin zal ik daar toch echt doorheen moeten.

Lang leve de vermijding. Ik had mijn hoop gezet op de dagbesteding, waar ik ook zou kunnen sporten, als goede stok achter de deur. Dat begint binnenkort. Ik ben ook al meer gaan fietsen. Maar voor nu voel ik me even knap waardeloos. Door die ene opmerking. En mijn hoofd kan het relativeren, maar mijn gevoel heeft alle hoop laten varen. Voor mijn gevoel hoeft het allemaal niet. Ik ben het toch niet waard.

De mixer maakt zijn giftige cocktail en ik kan het nu niet stopzetten. Ik weet dat ik heftig reageer, maar mijn gevoel neemt de overhand. Tot de volgende emotie dan. Ik hoop dat die snel komt.

Lees ook:

  • Pier in zee

    Ik loop over het strand. Het is ijskoud, maar het boeit me helemaal niet. Ik heb de hand van m'n vriendje vast. De persoon die ik het meest vertrouw, waar ik superveel om geef. Hij heeft me een dagje meegenomen…

Meer informatie over borderline

E-book over borderline:

borderline mini header

In deze dsmmini komen mensen met borderline, naasten en hulpverleners aan het woord. Hoe zien en ervaren zij borderline persoonlijkheidsstoornis?
Je leest het in de ervaringsverhalen, interviews, artikelen, quotes en Q&A’s.
Voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, te maken heeft met borderline en op zoek is naar herkenning of nieuwe inzichten.

Dit e-book is een PDF, je kunt hem lezen op je computer of telefoon zonder e-reader!

Kijk voor tips om om te gaan met psychische klachten ook eens op psyche.tips

lees meer

2 reacties

  1. Pfoeeeh, zo herkenbaar wat je schrijft!! Die ik-wil-dood-cocktail is er een die geregeld voorbij komt door om het even wat… Ik hoop dat je in je ‘gevecht tegen de kilo’s’ mild voor jezelf kunt zijn. Het hoeft niet allemaal nu en perfect. 😉 liefs

  2. Dankjewel! Liever nog gisteren hè?! Maar mezelf op de kop geven wat er gisteren wel of niet gebeurde schiet natuurlijk helemaal niet op… Dat zijn wel heerlijke cocktail ingrediënten overigens. Perfectie heb ik na twee zwangerschappen wijselijk opgegeven (hangbuikzwijntjes zijn ook schattig). Nou nog weer een paar stappen vooruit naar; “het is wel weer fijn om fitter te zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site plaatst cookies. Als je doorgaat met je bezoek aan dsmmeisjes.nl ga je akkoord met ons cookiebeleid.

Cookie-voorkeur wijzigen

Hier kun je kiezen welke soort cookies je toestaat op deze site. Klik op 'opslaan' Om je keuze te maken.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.

Vergeet niet je pagina opnieuw te laden en je cookies uit je browser te verwijderen als je je voorkeur hebt veranderd.