Ik mis mijn therapeut.

ik mis mijn therapeut.

Vorige week wilde ik resoluut stoppen met de therapie, mijn relatie, mijn dromen, mijn leven. Deze week staat echter in het teken van verlangen. Er is dan zoveel dat ik voel. Ik heb geprobeerd daar uitdrukking aan te geven tijdens therapie. Uiteindelijk ben ik er vooral mee geconfronteerd hoe weinig ik echt communiceer: “Ik zie dat je echt heel erg geraakt bent, geëmotioneerd, maar je sluit je helemaal af.”

En daarin voelde ik mij zo gezien.

Het gevoel te hebben gezien te worden kan zo onmetelijk aanvoelen. (zeker met een vleugje grootheidsfantasie). Meestal stuur ik dan een kort heimelijk mailtje naar mijn therapeut. Ik haat dit moment waarop ik in mijn buik, rond mijn borst en tussen mijn oren voel dat ik bij iemand wil zijn. Ik zou het hem kunnen laten weten. Ik zou aandacht af kunnen dwingen. Toch; Ik moet dit leren doorstaan. Leren missen. Mijn eeuwige terugkerende thema: “je moet leren om te gaan met het verlangen getroost te willen worden.”

Het mag er zijn het mag er zijn probeer ik mijzelf te zeggen.

Er horen hele sterke gevoelens bij wat ik nu voel. Maar ik weet niet welk woord er bij dat gevoel hoort. Het voelt goed- en toch ben ik er bang voor. Ik ben niet boos op mijzelf. Ook dat is een goed teken. Over het algemeen ben ik namelijk boos op mijzelf. Nu niet. Wel ben ik een beetje op mijn hoede. Dat missen zou namelijk wel eens kunnen betekenen dat ik mijzelf vaker moet laten zien.

Het is niet zijn reactie die ik mis, het is mijn eigen handreiking die zichtbaar word.

Lees ook:

 • Wat mis ik?

  Iets missen maar niet weten wat. Iets zoeken maar niet weten waar je naar op zoek bent. Misschien wel het meest frustrerende wat er is. Wat mis ik? Waarom kan ik het niet vinden? Hoe…

 • flower blossom bloom blue 70353

  Want ik wil vergeten. Ik wil vergeten dat ik niets waard was, sociaal gehandicapt, en scheldwoorden die ik niet wil herhalen. Ik wil de herhaling in mijn hoofd vergeten. Ik wil de walging die ik…

 • pexels photo 245618

  Ik ben al vijf dagen aan het twijfelen. Zal ik iets schrijven? Ik wil zo graag dat mensen me vooral zien als een intelligent, lief, grappig, snel, stuiterend ding. Niet als een vrouw met een…

2 reacties

 1. Welk woord dat je niet vindt? Tegenstrijdigheid, ambivalentie, contradictie? Er is een portie aanvaarding bij en die kijk je in de ogen. Dan is het niet zo maar doelloos zwalpen op de golven van het bestaan. Kijk ook je bekwaamheden recht in de ogen. Misschien valt dààr nog iets mee te doen?! Stel dat je in hun nabijheid wil zijn voor gezelschap. Hoe gering de poging ook is, het is geen wedren. Niet onderworpen aan oordeel van anderen.

 2. Ambivalentie zou in de buurt kunnen komen… k probeer te begrijpen wat je zegt. Met het onder ogen zien van bekwaamheden. -Ik maak mezelf er missch gewoon te makkelijk vanaf..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.