Meisje kijkt naar de zee

Ik heb McDD en leer er langzaam mee leven

Hallo allemaal, ik ben Tessa, sommigen zullen mij vast herkennen van mijn blog op instagram.

Ik heb sinds mijn zeventiende levensjaar de diagnose McDD. Het vermoeden van autisme was al op jonge leeftijd uitgesproken, maar nooit bevestigd. Ik heb meerdere opnames gehad om mij beter te voelen en om te gaan met mijn problemen.

Ik heb veel moeilijkheden met prikkelverwerking en sociale contacten behouden. Maar dit gaat steeds beter! Voor mijn prikkelverwerking heb ik een verzwaringsdeken, dat is een zware deken die je over je heen legt (die van mij is 12 kilo!) en zo kunnen prikkels van buitenaf minder in je lichaam komen. Zo is het mij uitgelegd, maar het werkt wel en daar ben ik blij mee!

Ik worstel zo hier en daar ook met andere dingen, want ook PTSS komt er bij kijken. Hiervoor ben ik in intensieve therapie bij de ggz en leer ik over handvatten voor mijn moeilijkheden. Soms gaat het niet goed, en dan weer wel, want stemmingswisselingen is wel een dingetje bij mij. Je herkent het vast dat je daar vermoeid van wordt. Maar weet je, dan kruip ik even lekker onder de wol en dan is het met een uurtje weer wat beter.

Ik heb hulpmiddelen om te kunnen leven met mijn diagnose. Zo heb een bord waar mijn planning opstaat, een vaste planning erbij voor mijn begeleiders op de woonvorm. Ik heb intensieve begeleiding en dus een lekkere prikkelarme kamer met verzwaringsdeken. Het accepteren is nog een moeilijk iets maar ik leer het steeds beter, met een lach en een traan. Ik kom er wel, hoe lastig het soms ook is. Maar dat geldt voor iedereen. Ik maak kleine stapjes vooruit en dat is goed zo. Zo leer ik er langzaam mee leven.

Lees ook:

  • Verdrietigmeisje

    In november 2017, op een hotelkamer in New York, drong het tot me door dat mijn depressie veel erger was dan ik besefte. In eerste instantie ging ik al met een leeg en somber gevoel…

  • Ik en mijn onzekerheid

    Onzekerheid, ik haat het. De eeuwige twijfel en het altijd aan iedereen bevestiging moeten vragen. Vrijwel nooit ergens zeker over zijn is heel vervelend. Daar sta je dan in de winkel nieuwe schoenen te passen.…

  • flower blossom bloom blue 70353

    Want ik wil vergeten. Ik wil vergeten dat ik niets waard was, sociaal gehandicapt, en scheldwoorden die ik niet wil herhalen. Ik wil de herhaling in mijn hoofd vergeten. Ik wil de walging die ik…

2 reacties

  1. Hey Tessa. Ik heb ook MCDD. Ik zou je graag willen leren kennen. Mijn naam is Joshua Bloem en ik wil graag lotgenoten vinden om mee te praten. Hoop van je te horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil linken naar een blog van mijn eigen website:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.