Hulpverlener… of verre van?

Hulpverlener… Of verre van?

In dit verhaal bedoel ik met hulpverlener een psycholoog, maar het kan ook ieder ander zijn die er is (of zou moeten zijn) om je verder te helpen. Het is al niet leuk om je aan te melden voor hulp, de reden dat je hulp zoekt is al geen reden voor een feestje. Niemand zoekt voor zijn plezier hulp, denk ik, al kan het contact met een hulpverlener wel heel plezierig verlopen. Als je net die goede hebt kan het je zoveel verder helpen. Je kan een hechte vertrouwensband met diegene krijgen en stapje voor stapje groeien in je ontwikkeling. Dat is het ideaalverhaal.

Rotte appels

Helaas is dit niet vanzelfsprekend. Overal zijn wel rotte appels, zeggen ze. In dit verhaal is het eerder andersom; overal zijn wel fijne appels. En het is nog verdomde moeilijk om nou net die fijne appel tegen te komen. Sterker nog, bij mijn huidige heb ik het idee dat ik juist zieker van hem word. Vreemd eigenlijk, is dat niet de omgekeerde wereld? Het gaat iets verder dan gewoon geen klik hebben.
Na een gesprek met mijn psycholoog voel ik me stukken slechter en onzekerder dan daarvoor.

Een fijne hulpverlener alsjeblieft

Het moge duidelijk zijn dat ik met hem niet door zal gaan, maar ik heb nog steeds hulp nodig. Een fijne hulpverlener, alsjeblieft. Eentje waar ik geen appeltje mee te schillen heb.

Ik kom dus weer op een wachtlijst. Weer maanden wachten omdat aan de andere kant van die periode iemand zit die met mij aan de slag wil. Maar is dit dan wel iemand die constructief en positief van aard is?
In plaats van negatief en destructief? Ik ben daar een stuk sceptischer over gaan denken.
Maar welke andere keuze heb ik… De juiste hulp wil ik wel graag aanvaarden.

Wat ik graag wil

Ik wil de beste versie van mezelf zijn. Stevig met beide voeten op de grond. Opgepoetste gereedschappen om om te gaan met tegenslagen. Een liefdevolle zachte blik naar mezelf. Dat is wat ik graag wil bereiken.

Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen met ggz psychologen. Ik heb er wel een keer een hele fijne gehad, maar die is ontslagen wegens bezuinigingen.
Dit kan me nogsteeds verdrietig maken, want dit was net degene waarbij ik het gevoel had dat ze me begreep. Ze had goede ideeën waar ik nog steeds wat aan heb.
Ik voelde me bij haar niet veroordeeld, ziek of verkeerd. Ik voelde me bij haar geen verspilling van moeite en tijd.

Dus ik weet dat het wel kan, dat er wel goede zijn.